Novogodišnji umetnički program u Akvarijusu

Umetničkim programom, u petak, 13. januara, u mitrovičkom Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“, biće obeležena pravoslavna Nova godina.
Image

Program počinje od 18.30 prezentacijom serije fotografija Miroslava Lazarevića „Кrst u magli“ koja je proglašena za najlepšu fotografiju na konkursu „Slike Srbije“ u konkurenciji 850 autora. Lazareviću će novčana nagrada i diploma biti dodeljena krajem januara u Etnografskom muzeju u Beogradu kada će biti otvorena izložba „100 najlepših slika Srbije“ i prezentovan kalendar u kojem se nalaze 12 najlepših fotografija 2022. među kojima je i „Кrst u magli“.

Nakon razgovora sa Lazarevićem, svoju pravoslavnu poeziju prvi put će mitrovičkoj publici predstaviti Mirjana Dikić, teolog i veroučitelj. Njeni religiozni stihovi biće objavljeni u knjizi pesama u proleće ove godine uz podršku PКC „Akvarijus“.

Program zatvara muzičko-scenski nastup multimedijalnog umetnika Dejana Pavićevića.

Ulaz je slobodan a svi posetioci „Akvarijusa“ imaće mogućnost da 13. januara od 12.00 do ponoći nabave knjige i slike po sniženim cenama (popust za sve knjige iznosi 50 %, a za sve slike 30 %), navode organizatori.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.