grad12:27, 21.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Pod znakom pitanja obeležavanje školske slave u Kosovskoj MitroviciSvetosavski bal za škole iz Kosovske Mitrovice, usled organičenja zbog pandemije korona virusa, ove godine najverovatnije neće biti organizovan, kazao je za Radio Kontakt Plus, Ivan Zaporožac, direktor Osnovne škole “Branko Radičević”, koja je ove godine trebalo da bude domaćin.

obelezavanje-skolske-slave-u-kosovskoj-mitrovici-zbog-epidemioloske-situacije-pod-znakom-pitanja

Radio Kontakt Plus

Ako ovogodišnje obeležavanje izostane, domaćinstvo će se prema rečima Zaporošca, odložiti za narednu godinu.

“Radiće se procena trenutne epidemiološke situacije. Ne verujem da će ove godine biti Svetosavskog bala. U saradnji sa opštinom, dogovorićemo se kako će sve to izgledati i da li ćemo za narednu godinu odložiti to domaćinstvo.”

Zaporožac je dodao, da će i organizovanje školskih priredbi podovom proslave Svetog Save zavisiti od preporuka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

“Pratićemo epidemiološku situaciju, dogovorićemo se sa školskom upravom, verovatno će ove godine biti skromnije obeležavanje, videćemo na koji način, čekamo uputstva… Videćemo da li ćemo slavu obeležiti u užem krugu nastavničkog veća ili će to biti obeležavanje uz priredbu. Epidemiološke mere su na snazi, naši učenici pohađaju nastavu u dve grupe, tako da je nemoguće da se obeleži kao što smo to radili prethodnih godina.”

I predškolska ustanova “Danica Jaramaz”, po svemu sudeći, ove godine neće obeležiti školsku slavu Svetog Savu.

“Deca ne organizuju ništa, a ni za nas neće biti neka zakuska, jedino možda seča kolača i švedski sto, a i to je pod znakom pitanja. Samo seča kolača možda bude i to ako sveštenik dođe”, kaže direktorka Gorica Marinković.

Dodala je da ova vaspitno-obrazovna ustanova trenutno funkcioniše u punom kapacitetu, da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mera, i da je u skladu sa tim, za sada situacija stabilna.


Tagovi: SlavaObrazovanjeKosovoMitrovica