Obeležen Dan studenata Univerziteta u Prištini, nagrađeni najuspešniji

Svečana akademija povodom Dana studenata Univerziteta u Prištini, održana je danas u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici.
Image

Dan studenata Univerziteta u Prištini obeležava se tradicionalno 23. aprila, ali je svečanost odložena za danas zbog vaskršnjih praznika i loše političko-bezbednosne situacije na severu Kosova.

Pre početka događaja prisutni su minutom ćutanja odali poštu stradalima u prošlonedeljnim masakrima u Beogradu i Mladenovcu.

U programu je učestvovala i vokalna solistkinja Anja Jerotijević.

Foto: Radio Kontakt Plus

Predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini, Slađan Trajković, kazao je da njegove kolege bez obzira na okolnosti ostvaruju izvanredne rezultate.

Iskoristio je priliku da se “na svesrdnoj pomoći i borbi za naš opstanak na ovim prostorima” zahvali Rektoratu, Studentskom centru „Priština“, lokalnoj samoupravi, Ministarstvu prosvete, Vladi Srbije i predsedniku Vučiću.

Izrazio je nadu da će njegove kolege i on lično sledeće godine Dan studenata obeležiti u novoj zgradi Univerziteta, koja se gradi u ulici Džona Kenedija u Kosovskoj Mitrovici.

Foto: Radio Kontakt Plus

Prorektor za nastavu i studentska pitanja na Univerzitetu u Prištini, prof. dr Vladimir Boranijašević, kazao je da na mladima svet ostaje.

„Dragi studenti, bez vas nema univerziteta, bez vas nema budućnosti jednog društva. Rektorat je u saradnji sa fakultetima uložio maksimalne napore u cilju obezbeđivanja povoljnih uslova za studiranje. Akreditovani su konkurentni studijski programi. Nastavljamo dalje zajedno uz pomoć naše države i resornog ministarstva. Trudićemo se da pokažemo svoj kvalitet, da ga učinimo vidljivijim i steknemo još veći ugled i poštovanje u široj akademskoj i društvenoj zajednici“, dodao je Boranijašević.

Foto: Radio Kontakt Plus

Lokalna samouprava i privrednici nagradili su najuspešnije studente sa po 10.000 dinara.

Takođe, nagrađeni su i oni koji su najzaslužniji za studentsko organizovanje.

Studentski parlament Univerziteta u Prištini dodelio je pojedincima i institucijama zahvalnice zbog pružanja podrške u radu.

Foto: Radio Kontakt Plus

Kada je reč o sportskim takmičenjima i ostalim manifestacijama koje se organizuju u sklopu „Nedelje studenata“, oni će usled loših vremenskih uslova biti održani krajem ovog meseca.

Događaju su prisustvovali predstavnici SKONUS, Studentskog centra „Priština“, lokalnih samouprava, privrednici itd.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.