Obeležene 103 godine postojanja i rada Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici

Gimnazija u Kosovskoj Mitrovici proslavila je danas 103. rođendan. Tim povodom, u Mitrovačkom dvoru učenici pomenute škole izveli su savremenu verziju dramske predstave koja je rađena po drami ...
Image

Direktorka mitrovičke Gimnazije, Ivana Milenković Jezdimirović, nije krila zadovoljstvo što kao deo kolektiva proslavlja rođendan škole u kojoj je sticala znanja i prijateljstva.

„Gimnazija danas proslavlja 103 godine postojanja i rada. To treba da bude na ponos ne samo nas koji smo bili đaci te škole i koji radimo u njoj, već čitavog grada. I pored svih poteškoća koje svi zajedno prolazimo u ovim vremenima, naši gimnazijalci su uvek uporni, istrajni i odgovorni. Nadam se da ćete uživati u onome što su oni pripremili večeras za vas“, kazala je ona.

Foto: Radio Kontakt Plus

Milica Milosavljević je učenica drugog razreda ove škole.

Ona smatra da se za razliku od njenih vršnjaka u drugim srednjim školama, gimnazijalcima pruža mogućnost da nešto kasnije donesu odluku kada su u pitanju važni životni putevi.

„Gimnazija nas ne vezuje striktno za jedan put, nego možemo kasnije da biramo ono što želimo. Mislim da nisam dovoljno sazrela da sad donesem odluku što se tiče toga šta ću kasnije studiram i radim, zbog toga mi je lakše što sam u ovoj školi, jer kasnije mogu da odaberem šta ću i kako ću. Profesori su izuzetno stručni, trude da nas nauče i prenesu nam znanje na najbolji mogući način“, kazala je Milica.

Foto: Radio Kontakt Plus

Sličnog je mišljenja i Anđela Rakić, učenica četvrte godine mitrovičke Gimnazije.

„Iskreno, mislim da ova škola nudi sveopšte znanje i da deca koja izađu odavde kasnije bez ikakvih problema mogu da se odluče za bilo koji fakultet. Profesori i znanje koje nam oni pružaju su izuzetni i zato je ovo najbolja škola“, rekla je Anđela.

Gimnazija u Kosovskoj Mitrovici počela je sa radom 1919. godine.

Nakon sukoba na Kosovu 1999. godine, ova obrazovna institucija izmeštena je iz južnog u severni deo Mitrovice i od tada funkcioniše u jednom delu objekta Tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.