grad12:22, 14.02.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Obezbeđena 42 miliona dinara za rešavanje stambenog pitanja stanara "Samačkog bloka"Predstavnici lokalne samouprave, održali su danas sastanak sa zaposlenima u DP "Urbanizam" u Kosovskoj Mitrovici, na kojem su najavili početak rešavanja stambenog pitanja, stanara "Samačkog bloka".

obezbedena-42-miliona-dinara-za-resavanje-stambenog-pitanja-stanara-samackog-bloka

Radio Kontakt Plus

Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog opštinskog organa, kaže da lokalna samouprava u saradnji sa javnim preduzećima, nastavlja zajedničkim snagama da pored saobraćajnog kolapsa rešava i izgradnju stambenih jedinica i značajnih objekata za funkcionisanje institucija i održivost srpskog naroda na prostoru Kosova.

„Danas smo definisali i jedan od značajnih projekata za rešavanje problema socijalno ugroženih porodica iz tzv. 'Samačkog bloka'. Sredstva je obezbedio Grad Beograd i želim da istaknem veliku zahvalnost na svemu što su učinili zamenik gradonačelnika Goran Vesić i Direkcija za zemljište i građevinu Beograda. To je jasan pokazatelj da je Srbija uz naš narod na Kosovu i Metohiji,“ - kazao je Spirić.

Za ovaj projekat izdvojena su 42 miliona dinara, kako bi se rešio problem socijalno ugroženih lica, koja su ne tako davno ostala bez krova nad glavom usled požara koji je zadesio "Samački blok".

„Sedamdeset godina postojanja i veliki broj infrastrukturnih objekata je iza ovog preduzeća. Gotovo čitav grad je 'nikao' zbog ovih ljudi, koji su se generacijski menjali. Nastavljamo svi zajedno da jačamo i preduzeće i ljude koji funkcionišu i žive na prostoru Kosmeta,“ - dodao je Spirić.

Miodrag Rakićević, direktor DP "Urbanizam", zahvalio se na poseti predstavnicima lokalne samouprave.

„Mi ćemo kao i do sada učestvovati u svim projektima koje realizuje lokalna samouprava, sa uspehom kao i do sada. Imamo izvanrednu saradnju, posle dužeg vremena obezbeđeni su nam prostor i uslovi za rad i nadamo se da će saradnja biti odlična kao i do sada. Hvala na poseti, a mi smo tu da budemo u službi naših građana,“ - kazao je Rakićević.


Podsetimo, požar koji je 30. jula 2017. godine, oko 22h izbio u zgradi tzv. "Samačkog bloka", u Ulici Filipa Višnjića u Kosovskoj Mitrovici, zahvatio je krovnu konstrukciju tog objekta, a zatim se proširio i na niže nivoe.

Požar je ugašen u ranim jutarnjim časovima, a povređenih srećom nije bilo. Stanarima "Samačkog bloka", čiji su stanovi izgoreli u požaru, Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica plaća stanarinu.


Tagovi: MitrovicaKosovoAleksandar Spirić