grad12:04, 31.05.2022Izvor: Radio Kontakt Plus

Kosovska Mitrovica: Prolećni karneval Predškolske ustanove "Danica Jaramaz"Deca čine oko 17% stanovništva Srbije. Ima ih više od milion. Svetski dan deteta obeležava se 1. juna. Tim povodom, iz Kosovske Mitrovice u svet je danas otišla najlepša slika...

odrz

Radio Kontakt Plus

Na sportskim terenima Tehničke škole "Mihailo Petrović Alas", danas je održan prolećni karneval u kojem su učestvovali mališani iz Predškolske ustanove "Danica Jaramaz" u Kosovskoj Mitrovici.

Obučena u raznovrsne kostime, deca su najpre prošetala ulicama našeg grada, a potom se uputila ka svima dobro poznatoj "ploči".

Ovo je drugi prolećni karneval koji organizuje mitrovička PU "Danica Jaramaz".

Prethodne dve godine ova manifesticija nije bila održavana zbog pandemije korona virusa.

Mališani su, uz pomoć vaspitača i roditelja, za danas pripremili veoma zanimljive koreografije i zaigrali uz neke od najlepših dečjih pesama.

„Nismo dugo pripremali karneval, zato što su roditelji uzeli učešće u kostimiranju. Deca su izvela plesnu tačku i oduševila veliki broj ljudi koji je prisustvovao događaju. Nadam se da će ovo postati tradicija i da će se ubuduće ova manifestacija redovno organizovati u našem gradu. Ovom prelepom slikom šaljemo poruku ljubavi, mira i lepote“, rekla je direktorka Gorica Marinković.

Rad sa decom podrazumeva dosta strpljenja, kreativnosti, a pre svega zadovoljstva.

„Iz dece crpimo veliku količinu pozitivne energije. Mi smo zamena za njihove roditelje, te predstavljamo produžetak porodice. Deca uz nas izrastaju u srećne i zdrave ljude“, dodala je vaspitačica Slađana Nekić.

U programu je učestvovalo oko 550 dece iz 18 vaspitnih grupa.

Tagovi: DecaMitrovica

Povezane vesti

vesti crveni-krst-i-ove-godine-za-decu-kim

Crveni krst i ove godine za decu KiM

vesti | 14:51 | 21.06.2022.

sport novo-u-difu-okrsaj-malih-mozgova

Novo u Difu: Okršaj "malih mozgova"

sport | 11:06 | 21.06.2022.