Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Svečana akademija povodom Dana opštine, Radio Kosovska Mitrovica proslavio 40. rođendan

Svečana akademija povodom Dana opštine i 78. godišnjice oslobođenja Kosovske Mitrovice u Drugom svetskom ratu, održana je danas. Ujedno je i Radio Kosovska Mitrovica obeležio veliki ...
Image

Obeleženi Dan opštine i 78. godišnjica oslobođenja grada

Svečanost je počela intoniranjem himne „Bože pravde“ u izvođenju članova crkvenog hora „Branislav Nušić“.

Na današnji dan, 23. novembra 1944. godine, Kosovska Mitrovica je oslobođena od okupatora.

Predsednik Privremenog opštinskog organa, Aleksandar Spirić, kazao je da će se lokalna samouprava i u narednom periodu truditi da obezbedi adekvatne uslove za život i rad ljudi u Kosovskoj Mitrovici.

„Najskuplja, najtraženija i najmilija reč u ovog gradu i u srpskom narodu na Kosovu i Metohiji jeste sloboda. Mi kao slobodarski narod težimo miru, pravim vrednostima i da rata nikada i nigde više ne bude. Kancelarija za KiM planira jako ozbiljne projekte za 2023. godinu, jer naš opstanak mora da bude ovde još jači i čvršći. Mi ćemo nastaviti da se borimo, imamo za šta i zbog čega, naš opstanak ovde je zagarantovan“, poručio je Spirić.

Spirić je uručio plakete i povelje zaslužnim pojedincima i institucijama.

Nagrađeni su: Kancelarija za KiM, Dom zdravlja Kosovska Mitrovica, Odeljenje transfuziologije KBC Kosovska Mitrovica, Crveni krst Kosovska Mitrovica, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Prištini, JP Vodovod „Ibar“, „Elektrokosmet“, Radio Kosovska Mitrovica, „MTS DOO“, Verica Ćeranić, Dušica Krivošić, Nada Petronić itd.

Majke koje imaju četvoro i više dece – Dušica Jovanović, Dubravka Virijević, Jovana Simijonović, Vesna Nedeljković, Milica Kljajić, Sadejka Mutiši i Bojana Catić, dobile su jednokratnu novčanu pomoć.

Radio Kosovska Mitrovica proslavio 40. rođendan

Radio Kosovska Mitrovica počeo je sa emitovanjem programa 23. novembra 1982. godine, direktnim prenosom sednice Skupštine opštine povodom Dana grada.

Glavna i odgovorna urednica pomenutog medija, Maja Fićović, zahvalila se predstavnicima javnih ustanova, bivšim kolegama i pojedincima na pomoći i podršci tokom četiri decenije rada.

Fićović je uručila povelje za podršku i doprinos u razvoju ovog medija Privremenom organu opštine Kosovska Mitrovica, JP „Mreža-Most“, časopisu „Borba“, fondaciji „Dajana Paunović“, Udruženju novinara Srbije i Desanki Milosavljević.

Posthumno je nagrađen i nedavno preminuli Časlav Milisavljević, zaštitno lice i prepoznatljiv glas Radio Kosovske Mitrovice.

Predsednik Udruženja novinara Srbije, Živojin Rakočević, obratio se prisutnima u ime nagrađenih.

„Radio je najdemokratski medij, jer on od vas ne traži ništa. Pazite se onih koji od vas ne traže ništa, oni na vas najviše utiču. To je sloboda radija, hvala vam što ste ga sačuvali kao demokratsku instituciju“, poručio je Rakočević.

Svečanoj akademiji prisustvovali su predstavnici Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Kancelarije za KiM, Srpske liste, javnih preduzeća i mnogi drugi.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.