OŠ „Branko Radičević“ obeležila 67 godina postojanja i rada

Kolektiv i učenici Osnovne škole "Branko Radičević" u Kosovskoj Mitrovici, obeležili su danas 67 godina postojanja i rada te obrazovno-vaspitne ustanove.
Image

Centralna manifestacija organizovana je u sali Mitrovačkog dvora, koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta.

Događaj je počeo interpretacijom pesme „Crven cvete“ od strane članova školskog hora.

Prisutni su gromoglasnim aplauzima nagrađivali učenike koji su kroz ples, recitacije, imitacije i pevanje predstavili svoju školu na najbolji mogući način.

Direktorka OŠ „Branko Radičević“, Biljana Vukićević, kazala je da su đaci i nastavno osoblje vredno radili kako bi današnja priredba protekla u najboljem redu.

„Svake godine, 27. marta obeležavamo Dan škole. Ovo što ste videli danas, zaista je nesvakidašnje. Iz svakog odeljenja, od I do VIII razreda, bar po jedan učenik bio je uključen u ovu manifestaciju. Nastojali smo da niko od đaka ne bude izostavljen. Neki su malo bolji, drugi nespretniji, ali sve to je normalno“, dodala je Vukićević.

Ona se osvrnula i na upis đaka prvaka, koji počinje 1. aprila.

„Ove godine imamo veliki broj predškolaca u Mitrovici, ukupno 195, što nas posebno raduje… Nadamo se da ćemo oformiti i četvrto odeljenje I razreda. U potpunosti smo spremni, vredno radimo na pripremi, želimo roditeljima i predškolcima da pokažemo sve ono što naša škola može da im pruži“, rekla je ona.

Obeležavanju Dana škole prisustvovali su predstavnici Školske uprave za Kosovo i Metohiju, lokalne samouprave, javnih preduzeća, roditelji itd.

Osnovna škola „Branko Radičević“ osnovana je 1920. godine, kada je novcem prikupljenim od strane građana podignuta zgrada u kojoj su se nalazile četiri učionice i jedna kancelarija za nastavno osoblje.

Po završetku Drugog svetskog rata, pomenuta obrazovna ustanova nastavila je rad pod imenom „Prva srpska osnovna škola“.

Školi je 1956. godine dato ime po srpskom pesniku Branku Radičeviću.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.