grad13:56, 12.02.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Otvoreno treće javno parkiralište u MitroviciU saradnji lokalne samouprave i Direkcije za stambeni i poslovni prostor, danas je otvoren javni parking preko puta Tehničke škole "Mihailo Petrović Alas" u Kosovskoj Mitrovici, koji će 24 sata dnevno biti na usluzi građanima.

otvoreno-trece-javno-parkiraliste-u-mitrovici

Radio Kontakt Plus

Parking će za sada raditi na principu dve tarife - naplate po započetom satu, po ceni od 40 dinara, i po danu - 240 dinara.

Direktor Direkcije za stambeni i poslovni prostor, Dušan Dimitrijević nada se da će na ovaj način barem donekle biti rešen problem parkiranja u ovom delu grada.

“Što se tiče ovog parkirališta, nalazi se na zaista dobroj lokaciji, na uglu ulica Lole Ribara i Knjaza Miloša, gde inače zna da bude velika gužva, u blizini škola i fakulteta. Mislim da ćemo delimično koliko možemo na ovaj način rešiti problem gužve. Kapacitet je preko 30 mesta za putnička vozila. Parking će biti otvoren 24h, osvetljen je, biće pokriven ljudstvom i video nadzorom,” - rekao je Dimitrijević. 

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, kaže da se vodilo računa o funkcionalnosti, kao i da je za rad na ovom parking angažovano dvoje ljudi iz socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

Dodao je da u će se narednom periodu raditi otvaranju novih javnih garaža.

“Pokušaćemo pre svega da očuvamo zelene površine, s obzirom na to da nam je jedan od ciljeva i zaštita životne sredine. Pored dve javne garaže, za koje se pokazalo da su nedovoljne, i uz ovaj javni parking koji će biti na usluzi građanima 24 sata dnevno, nastojaćemo da u narednom periodu dođemo do novih javnih garaža, što je našem gradu preko potrebno,” - rekao je Spirić.

Ovo je inače treće javno parkiralište u gradu, pored dve javne garaže koje funkcionišu dve i po godine.


Tagovi: Aleksandar Spirić