PMF otvorio vrata budućim brucošima

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici danas je organizovao manifestaciju „Dan otvorenih vrata“ za sve učenike ...
Image

Budućim studentima predstavljeno je šest studijskih programa koje ovaj fakultet ima u svojoj ponudi, a to su informatika, matematika, biologija, fizika, hemija i geografija.

Svih šest studijskih programa imaju akreditovane osnovne i master studije, a za odseke biologije i hemije ovaj fakultet ima i doktorske studije.

Prodekan za nastavu Prirodno-matematičkog fakulteta Negovan Stamenković, rekao je da je cilj današnjeg događaja približiti budućim studentima sve ono što PMF nudi.

„Naš cilj je danas da malo detaljnije dočaramo sve ono što mi nudimo na našem fakultetu. S obzirom na to da se radi o prirodnim naukama pa je nemoguće sve to slikovito predstaviti, zaista je potrebno uživo videti sva ona nastavna sredstva kojima raspolaže naš fakultet, da studenti vide šta je ono što će koristiti, šta je ono što će naučiti na našem fakultetu“, objasnio je on.

Stamenković se osvrnuo na prošlogodišnju statistiku koja pokazuje da je gotovo 80 procenata master studenata sa ovog fakulteta radno angažovano.

„Prirodno matematički-fakultet nudi zvanja koja garantuju sigurnu budućnost po pitanju zapošljavanja i ostvarivanja sopstvenih perspektiva. Taj procenat se ponavlja i od prošle godine, da gotovo 80 procenata naših studenata master studija su radno angažovani“, istakao je prodekan ovog fakulteta.

Potencijalni studenti ovaj fakultet mogu posetiti danas do 14.00 časova.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.