grad13:30, 23.06.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Likovnom kolonijom "Mladen Popović" otvoren Sabor kulturnog stvaralaštva SrbijeLikovna kolonija “Mladen Popović“, koja se organizuje u okviru 26. Sabora kulturnog stvaralaštva Srbije, otvorena je danas.

poceo-sabor-kulturnog-stvaralastva-srbije-otvorena-likovna-kolonija-mladen-popovic

Radio Kontakt Plus

Likovni umetnici narednih dana stvaraće u fiskulturnoj sali OŠ "Sveti Sava". Selektor ovogodišnje likovne kolonije je dr Tomislav Trifić

Direktor Kulturnog centra "Dragica Žarković" u Kosovskoj Mitrovici, Miodrag Radomirović, kaže da se ovogodišnji Sabor organizuje u otežanim uslovima, obzirom na to da je i dalje aktuelna pandemija korona virusa.

„U želji da ne prekinemo tradiciju koja traje 26 godina kada je u pitanju Sabor kulturnog stvaralaštva Srbije, da ne preskočimo ni ovu godinu kada je u pitanju obeležavanje Vidovdana, ovogodišnji Sabor smo sveli na svega nekoliko programa. Mislimo da ćemo na taj način dati svoj doprinos naporima da kroz kulturu pomognemo narodu da se ipak nekako oslobodi svih ovih pritisaka i ostalog što ga je snašlo. Cilj nam je da lakše prebrodimo krizu kada je u pitanju korona virus i da pokažemo da držimo do svoje tradicije i do svojih korena“, kazao je Radomirović.

Zbog još uvek aktuelne pandemije, ovogodišnji Sabor kulturnog stvaralaštva obeležiće samo prisustvo umetnika sa prostora Kosova i Metohije, a ne kao do sada, iz čitavog regiona, dodao je Radomirović.

Večeras u 19 časova, biće otvorena izložba umetničkih fotografija u Galeriji Fakulteta umetnosti u Mitrovici.

Organizator 26. Sabora kulturnog stvaralaštva Srbije je Kulturni centar "Dragica Žarković".

Pokrovitelj događaja je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.Tagovi: KulturaKosovo