Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Pokrenuta kampanja “Posmatrajte svet našim očima”

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom ove godine obeležava se 3. decembra pod sloganom „Transformativna rešenja za inkluzivni razvoj: uloga inovacija u pokretanju pristupačnog i ...
Image

Cilj kampanje je da se ukaže na težak i veoma loš položaj osoba sa invaliditetom u kosovskom društvu, ali i da se apeluje na lokalne i centralne institucije da preduzmu mere za uključivanje osoba sa invaliditetom u sve aspekte društvenog života i razvoja.

NVO CASA nizom aktivnosti u okviru kampanje “Posmatrajte svet našim očima” ima za cilj da ukaže na brojne probleme sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju zbog nejednakih društvenih mogućnosti.

“Naši sugrađani koji žive sa nekom vrstom invalidnosti svakodnevno se nose ne samo sa predrasudama i stereotipima, već i sa egzistencijalnim problemima, siromaštvom, nedostatkom adekvatnih usluga, organičenom slobodom kretanja, nedostatkom prilika za zapošljavanje i uključivanje u društvo”, ukazuju.

Tim povodom NGO CASA i partnerska organizacija NVO FAKTOR iz Mitrovice žele da skrenu pažnju svih relevantnih društvenih činilaca na težak položaj osoba sa invaliditetom u kosovskom društvu u kom su suočeni sa različitim oblicima stigmatizacije i diskriminacije. 

“Poboljšanje uslova u kojima žive naši sugrađani sa invaliditetom, zahteva širu društvenu odgovornost i  mobilizaciju, sistemsko i proaktivno delovanje institucija, ali i empatiju i razumevanje svakog od nas”, poručuju. 

Više detalja o kampanji pogledajte OVDE.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.