grad12:12, 05.01.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Porodica Krizmanić dobila svoj krov nad glavomPorodica Krizmanić dobila je na korišćenje stan površine 64 metara kvadratnih, u naselju Brđani. Da više neće biti podstanari i da će konačno imati svoj krov nad glavom, saopštili su im danas Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica i Slavko Simić, načelnik Kosovskomitrovačkog okruga.

porodica-krizmanic-dobila-svoj-krov-nad-glavom

Radio Kontakt Plus

Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog opštinskog organa, kaže da za njega lično nema većeg zadovoljstva nego kada je u prilici da pomogne ljudima i dodao da Direkcija za stambeni i poslovni prostor radi na reviziji pojedinih stanova, jer postoje određene informacije o nenamenskom korišćenju istih.

“Ovo je pokazatelj da ćemo i u narednom period dati svoj maksimum kada se radi o zbrinjavanju ljudi. Učinićemo reviziju pojedinih stanova, jer postoje informacije da se oni namenski ne koriste i upravo ti stanovi će biti namenjeni ljudima kojima je više nego ikada potreban krov nad glavom.”

Slavko Simić, načelnik Okruga, kaže da smo svedoci da se lokalna samouprava stara o potrebama svojih građana, kako bi se ujedinio narod i doprinelo očuvanju Srba i nealbanaca na ovim prostorima.

“Nismo odustali i digli ruke niti od jednog našeg domaćinstva, niti od jednog našeg sela. Nećemo dići ruke niti od jedne naše porodice, niti ćemo da zapostavimo one koji se bore na ivice egzistencije. Potvrda da zajedničkim snagama i naporima da zajedno stvaramo, radimo i gradimo, jeste upravo današnja poseta ovoj porodici koja je dobila stan. Lokalna samouprava, država Srbija i Okrug će biti uz njih, jer u našem je interesu da zadržimo mlade bračne parove u Kosovskoj Mitrovici.”

Dražen Krizmanić, sa suprugom Ivanom i detetom živi u staroj kući i plaća kiriju od 120 evra. Zahvalio se lokalnoj samoupravi, što su njegovoj porodici izašli u susret i dodelili stan.

“Popravili su nam raspoloženje i promenili život. Hvala vam na svemu,” - kazao je on.


Tagovi: MitrovicaKosovoAleksandar SpirićSlavko Simić