grad10:35 | 15.03.2023Izvor: Radio Kontakt Plus

Predavanje „Digitalno nasilje“ za osnovce i roditelje sutra u Mitrovačkom dvoruPredavanje na temu „digitalno nasilje“ biće održano sutra u Mitrovačkom dvoru za učenike osnovnih škola i zainteresovane roditelje, u tri termina.

predavanje-digitalno-nasilje-za-osnovce-i-roditelje-sutra-u-mitrovackom-dvoru

Foto: Kulturni centar "Dragica Žarković"

Predavači će biti Emina Beković i Sandra Bakić, edukatori iz Ministarstva informisanja i telekomunikacije Republike Srbije, a samo predavanje ima i direktnu preporuku Ministarstva prosvete.

„S obzirom da je vršnjačko nasilje u naglom porastu na internetu kao i vrbovanje, ucenjivanje i pretnje od strane nepoznatih osoba, dečija pornografija, zloupotreba fotografija, zavisnost od video igrica… Osetili smo potrebu da vam putem interaktivne prezentacije skrenemo pažnju i  uputimo na moguće opasnosti koje vrebaju, a kojima su naša deca svakodnevno izložena“, navode organizatori.

Dodaju da je prevencija najbolji način da se zaštite deca, te pozivaju zainteresovane da prisustvuju.

Ovaj edukativni događaj biće održan u 12.00 časova za učenike OŠ „Sveti Sava“, u 14.00 časova za učenike mitrovičke Osnovne škole „Branko Radičević“, a potom u 18.00 časova za sve zainteresovane roditelje.

Organizator je Kulturni centar „Dragica Žarković“.
 
Tagovi: ObrazovanjeŠkolaMitrovica

Povezane vesti