Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica: Evakuisani mogu da se vrate u svoje domove, sledi čišćenje

Vodostaj reke Ibar opada, te se voda povlači i iz poplavljenih delova Kosovske Mitrovice. Takav je slučaj i u Bošnjačkoj mahali. Iz Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica ...
Image

„Privremeni organ obaveštava da se voda iz poplavljenih područja povukla i da se građani koji su privremeno smešteni, nakon evakuisanja mogu vratiti i najpre organizovati oko čišćenja ulaza zgrada i kuća u čemu će im pomoći i radnici komunalnih preduzeća“ – navode iz Privremenog organa. 

Dodaju da su ekipe Higijenskog zavoda i Crvenog krsta spremne da nakon čišćenja izvršile dezinfekciju i sušenje.

Građane pozivaju na strpljenje i razumevanje. 

Podsetimo, od 19. januara trajale su poplave na severu Kosova, uključujući i Kosovsku Mitrovicu, gde je najalarmantnije bilo u Bošnjačkoj mahali. Iz ovog dela grada je privobitno evakusano blizu 120 porodica. Usled poplava, prekinuto je bilo i vodosnabdevanje, zbog čega su širom grada raspoređene cisterne sa tehničkom vodom.

Delove Bošnjačke mahale koji su pretrpeli najveću štetu od poplava, obišli su predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić i pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Igor Popović i Miloš Terzić. 

Poplave su nanele veliku štetu i u opštini Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, ali i u opštinama Južna Mitrovica, Srbica, Peć, Istok, Klina.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.