Promocija knjige Mitrovčanina Miloša Damjanovića sutra u Akvarijusu

Knjiga „Dr Nehemije Šenfajn (1886-1942). Biografija Švajcarca u Jugoslaviji“ autora Mitrovčanina Miloša Damjanovića, doktora istorijskih nauka, biće predstavljena ...
Image

Pored autora, u programu će učestvovati i etnolog dr Aleksandar Pavlović i istoričar prof. dr Milenko Pekić.

Ova istoriografska monografija, čiji je izdavač Arhiv Vojvodine, a recenzent istoričar prof. dr Vladan Virijević, prati biografsku putanju jednog od najrenomiranijih kosovskomitrovičkih lekara čiji je celokupan period boravka u gradu na Ibru bio svakodnevno i sveprožimajuće vezan za pružanje medicinskih usluga lokalnom stanovništvu. 

U studiji je prikazan životni ciklus švajcarskog državljanina rusko-jevrejskog porekla koji je iz krajnje humanih pobuda započeo novi životni stadijum u Кosovskoj Mitrovici u kojoj će dočekati i tragičan svršetak. Život ovog altruiste i čovekoljupca nasilno su prekinuli na najsuroviji način nacistički zločinci tokom okupacije naše zemlje u Drugom svetskom ratu.

Кnjigu, koja je ilustrovana brojnim fotografijama iz života dr Šenfajna i članova njegove porodice, zainteresovani posetioci moći će da nabave po pristupačnoj ceni, navode organizatori.

O književnom prvencu Mitrovčanina Miloša Damjanovića, Radio Kontakt Plus je pisao u prvoj polovini marta. Više o tome čitajte u posebnoj vesti.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.