grad12:46 | 22.06.2022Izvor: Radio Kontakt Plus

Promovisani doktori nauka Prištinskog univerzitetaDoktori nauka, koji su odbranili doktorske disertacije na Univerzitetu u Prištini sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici, promovisani su danas. 

promovisani-doktori-nauka-pristinskog-univerziteta

Kontakt Plus radio

Zvanje doktora nauka ove godine steklo je njih 13: Branislava Vučković – doktor socioloških nauka, Fehim Juković –doktor medicinskih nauka, Vera Lukić – doktor hemijskih nauka, Maja Vračar – doktor pedagoških nauka, Milenko Ristić – doktor hemijskih nauka, Miloš Stanojević – doktor bioloških nauka, Raisa Cvetković – doktor filoloških nauka, Jovan Aleksić – doktor istorijskih nauka, Miloš Milovanović – doktor nauka iz oblasti elektrotehnike i računarstva, Jelena Rajović – doktor filoloških nauka, Ratko Ivković – doktor nauka iz oblasti elektrotehnike i računarstva, Mirjana Simić – doktor pedagoških nauka i Vladimir Maksimović – doktor nauka iz oblasti elektrotehnike i računarstva.

Rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, prof. dr Nebojša Arsić, istakao je da su doktori nauka najveći rezultat ove visokoškolske ustanove, te da to dokazuje da je Univerzitet, ne samo obrazovna, nego i naučno-istraživačka institucija.

„Mi nismo samo škola, mi se bavimo i ovom drugom vrstom posla, a to je naučno-istraživački rad“, naveo je prof. dr Arsić.

Dodaje da novi doktori nauka uveliko obavljaju odgovorne zadatke i dužnosti i da su uložili veliki trud kako bi došli do ovog visokog zvanja, a sve to, kako kaže, ne bi uspeli bez velike podrške svojih najbližih. 

„Svi mi koji smo prošli ono što prolaze ovi mladi ljudi, znamo kroz kakva odricanja prolaze porodice, ne samo u smislu da su kandidati koje danas promovišemo uložili ogroman trud i vreme da budu danas ovde sa nama, nego i porodice. Vidim i decu koja se smeju ovde, koja znaju kroz kakva odricanja su prošla da bi njihovi roditelji, braća, sestre bili danas ovde sa nama. Tim više je i ova svečanost veća“, poručio je rektor prof. dr Nebojša Arsić.

Svečanost, koja je održana povodom predstojećeg praznika - Vidovdana, upotpunjena je i muzičkim programom.

Tagovi: UniverzitetMitrovica

Povezane vesti