grad13:57, 25.06.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Promovisano 15 doktora nauka na Univerzitetu u PrištiniNa Univerzitetu u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, danas je promovisano 15 doktoranada. Svečanost je održana povodom predstojećeg praznika, Vidovdana.

promovisano-15-doktora-nauka-na-univerzitetu-u-pristini

Radio Kontakt Plus

U doktore nauka, promovisani su: Jovana Milošević, Miljan Miljković, Filip Đorđević, Zoran Papović, Marko Stevanović, Milica Filipović, Ivana Stošović Kalezić i Danijela Jokić.

Rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, prof. dr Zdravko Vitošević, kaže da se od nove generacije doktoranada očekuje da ostvari vredna dostignuća koja će društvu koristiti.

“Današnji svečani čin promocije doktora nauka predstavlja priznanje dugogodišnjeg napornog, savesnog i odgovornog rada, kao i istrajnost u ličnoj misiji da se da doprinos produbljivanju i proširenju primenjivosti naučnih saznanja. S obzirom na to da se sistem vrednosti društva urušava, obezvređujući učenje, kontinuirano obrazovanje i usavršavanje ostalo je kao životno opredeljenje. Možemo biti ponosni, jer nismo samo posmatrači sveta u kome živimo već aktivni učesnici u njemu”, dodaje prof. dr Vitošević.

Foto: Radio Kontakt Plus

Doktor medicinskih nauka danas je postala Jovana Milošević.

Kaže da je za nju velika čast i zadovoljstvo to što je danas na ovom mestu.

“Iza mene stoji šest godina mukotrpnog rada, sakupljanja podataka i istraživanja. Težila sam da sve to bude onako kako treba, zaista na jednom kvalitetnom nivou i da to može da koristi našoj državi”, ističe ona.

Marko Stevanović je danas promovisan u doktora medicinskih nauka. Za njega je ovo poseban dan.

“Velika je čast doktorirati na našem univerzitetu. Ja mogu da kazem da će ovaj dan biti urezan u moje sećanje zauvek, zbog toga sto sam postigao veliki uspeh”, naglašava Stevanović.

Događaju su između ostalih prisustvovali dekan Medicinskog fakulteta Tatjana Novakovic, dekan Filozofskog fakulteta Zvezdan Arsić, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Veroljub Stanković.


Tagovi: UniverzitetObrazovanjeMitrovica