grad19:03, 21.04.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Uskršnji bazar za Magdalenu Nedeljković sutra na gradskom šetalištuPredškolska ustanova “Danica Jaramaz” u Kosovskoj Mitrovici, organizuje uskršnji bazar u cilju prikupljanja novčanih sredstava za lečenje šestogodišnje Magdalene Nedeljković.

pu-danica-jaramaz-organizuje-uskrsnji-bazar-za-magdalenu-nedeljkovic

Radio Kontakt Plus / arhiva

Humanitarna akcija će biti organizovana na gradskom šetalištu 24. aprila (subota) i trajaće od 10h do 17h.

Direktorka PU “Danica Jaramaz”, Gorica Marinković, kaže za Radio Kontakt Plus da kolektiv na čijem je čelu, želi da pomogne našoj maloj sugrađanki da što pre ozdravi.

“Magdalena je dete iz našeg vrtića i pokušavamo da joj pomognemo da što pre ode na lečenje. Imaćemo mini-program. Zaposleni u našoj ustanovi, roditelji i deca učestvuju u svemu tome”, objašnjava Marinković.

Ona dodaje da će program biti prilagođen aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

“Vodićemo računa kada je u pitanju distanca, na svakih sat vremena performans će izvoditi jedna grupa predškolaca, kako se ne bi stvarala gužva. Biće ritmičke gimnastike, filmskih i crtanih heroja, nadam se da će svi uživati”, poruje Marinković.

Sve koji dođu na bazar očekuje “kutak” za slikanje, animatori, a na štandovima će biti izložene razne rukotvorine, slatkiši i slaniši, uskršnje dekoracije i drugi proizvodi.

Iz PU “Danica Jaramaz” pozivaju građane da dođu i pomognu, kako bi mala Magdalena otišla u Ameriku na lečenje.


Magdalena Nedeljković boluje od tuberozne skleroze, pa je potrebno prikupiti 250.000 evra kako bi nastavila lečenje u Hjustonu (SAD).

Humanitarna fondacija "Budi human - Aleksandar Šapić" pokrenula je akciju prikupljanja novčanih sredstava za Magdalenino lečenje.

Možete joj pomoći na sledeće načine:

• slanjem SMS poruke - upišite 933 i pošaljite SMS na 3030,

• uplatom na dinarski račun: 160-6000000823183-23,

• uplatom na devizni račun: 160600000082342864.


Tagovi: DecaPomoćMitrovica