grad14:16, 15.03.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Radosavljević i Radojević o saradnji na unapređenju opštinskog sajtaIzvršna direktorka Nove društvene inicijative (NSI) Jovana Radosavljević i gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević, potpisali su danas memorandum o saradnji na unapređenju sajta ove lokalne samouprave (esevernamitrovica.com).

radojevic-i-radosavljevic-potpisali-sporazum-o-saradnji-na-unapredenju-opstinskog-sajta

Foto: NSI

Potpisivanjem sporazuma obe strane su se obavezale da će raditi na “poboljšavanju sajta posvećenom radu opštine Severna Mitrovica, kroz deljenje što više informacija i opštinskih dokumenata sa javnošću”, navodi se u saopštenju NSI-a.

Takođe, dva opštinska službenika će proći neophodnu obuku kako bi zajedno sa zaposlenima u NSI radili na održavanju sajta i u kreiranju sadržaja.

U saopštenju se dodaje da je za naredni period planirano da “NSI i opština Severna Mitrovica rade na e-Participaciji, tj. na razvoju sistema za elektronske konsultacije o nacrtima opštinskih akata”.

Iz lokalne samouprave podsećaju na postojanje "Sistema 48" i "Pitajte gradonačelnika" - mehanizme elektronskog učešća građana u radu opštine.

“Pomenuti mehanizmi uspostavljeni su novembra 2018. godine, kako bi se građanima pružila mogućnost da elektronskim putem upute zahtev ili pitanje opštinskoj upravi ili kabinetu gradonačelnika, te da dobiju odgovor u najkraćem mogućem roku”, stoji u saopštenju.

Do sada je preko "Sistema 48" upućeno osam zahteva, a gradonačelniku je postavljeno 25 pitanja, kažu iz NSI.

Portal esevernamitrovica.com do sada je posetilo 10.930 korisnika, ukupno 36.420 puta, dodaju iz NSI.

“Aktivno praćenje i interesovanje za učešće u radu lokalne samouprave od strane građana - preduslov je za donošenje odluka koje će biti u skladu sa interesima najvećeg broja stanovnika Severne Mitrovice”, navodi se u saopštenju.

Iz NSI pozivaju građane da “iskoriste zakonske i druge mogućnosti koje im se pružaju, kako bi osigurali da se i njihovo mišljenje zabeleži i čuje”.


Tagovi: MitrovicaMilan Radojević