vesti09:56, 18.05.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Radović: Taksi udruženja ipak od 1. juna počinju sa radomIako su taksi udrženja jutros od 6 časova počela sa radom, svoj posao morali su da obustave, potvrdio je Kontakt Plus radiju portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.

radovic-taksi-udruzenja-ipak-od-2juna-pocinju-sa-radom

Radio Kontakt Plus

Prema njegovim rečima, prema planu Minstarstva zdravlja i kosovske Vlade, taksi udruženja svoj rad mogu da nastave tek u trećoj fazi, koja stupa na snagu 1. juna.

Opširnije o ovim merama pročitajte OVDE.

Primena izmenjenog rasporeda kretanja počinje danas i trajaće do 1. juna.

Građanima je tokom ovog perioda dozvoljeno kretanje dva puta dnevno, dva sata ujutro i dva sata popodne, prema pretposlednjoj cifri u kosovskoj i poslednjoj u srpskoj ličnoj karti.

Kretanje građana na Kosovu do sada je bilo ograničeno na 180 minuta, po 90 minuta pre i posle podne.

U okviru druge faze ublažavanja mera preduzetih protiv pandemije koronavirusa, pored novog rasporeda kretanja, počeće sa radom i neka preduzeća koje nisu poslovala poslednja dva meseca.

Od danas na Kosovu počinju sa radom stomatolozi, fizioterapeuti, trgovci, zelene pijace, ugostiteljski objekti, frizeri, muzeji, galerije.

Prema planu, sa početkom sprovođenja druge faze ublažavanja mera 18. maja, započinje funkcionisanje železničkog, gradskog i međugradskog prevoza, ali uz posebne dozvole.


Tagovi: Korona virusKosovska policija