Razgovor sa rediteljima i filmske radionice u Akvarijusu

Od 27. do 29. januara mitrovički Privatni kulturni centar „Akvarijus“, ugostiće srpske reditelje – Miloša Tomića, Miloša Ivanovića, Borisa Mitića i Nikolu ...
Image

Razgovor sa rediteljima o novim pristupima u savremenom umetničkom i dokumentarnom filmu održaće se u petak u 20.00 časova. 

Potom će u subotu 28. januara od 12.00 časova, u saradnji sa Udruženjem dokumentarista DokSrbija, biti organizovane radionice za osmišljavanje i produciranje autorskih dokumentaraca, namenjene lokalnim stvaraocima. 

Predavači su istaknuti dokumentaristi, reditelji i producenti iz Beograda Boris Mitić i Miloš Ivanović, a specijalni gost Nikola Dragović, reditelj filma „Zaklinjem se“ koji je u novembru prošle godine emitovan u „Akvarijusu“. 

Кao uvod u ove radionice, u „Akvarijusu“ su, naime, emitovani tokom novembra i decembra autorski dokumentarni filmovi iz Srbije i Bosne i Hercegovine, o kojima će na radionicama, kao uspešnim primerima dokumentaristike, takođe biti reči. 

DokSrbije je nacionalno udruženje dokumetnarista koje okuplja skoro 100 članova i bavi se stvaranjem, lobiranjem, edukacijom i promocijom srpskih dokumentarnih filmova u zemlji i svetu, a ovaj dogadjaj deo je programa decentralizovanih radionica koje DokSrbija organizuje ove godine u Zrenjaninu, Leskovcu, Novom Pazaru i Кosovskoj Mitrovici.

Na kraju, u nedelju 29. januara od 12.00 časova radionice dokumentarnog filma održaće reditelj Miloš Tomić, stvaralac koji uspešno deluje i u drugim medijima (kolažu, fotografiji, crtanju, muzici, radiofoniji, književnosti). 

Tomić je rođen u Beogradu 1976. godine gde je završio filmsku režiju, dok je animaciju usavršavao u Pragu, Madridu i Berlinu. Između ostalog predstavljao je Srbiju na Vemecijanskom bijenalu. 

Radionice dokumentarnog filma u nedelju održavaju se u okviru programske celine „Art terapija za sve“ koju podržava UNMIК.

Ulaz na sve programe je slobodan.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.