Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Saobraćajna gužva u Mitrovici; Subotić savetuje vozačima da koriste ulice kroz Bošnjačku mahalu

Opština Severna Mitrovica je na nedavnoj konferenciji za medije kao primarno navela ulaganje u rekonstrukciju gradskih saobraćajnica i putnu infrastrukturu. Već 25. jula počeli su radovi na ...
Image

Prema planu izvođenja radova – uklonjen je sloj starog asfalta i ivičnjaka, radi se na vodovodnoj i kanalizacionoj infrastrukturi, pa je saobraćaj u ulici Vlade Ćetkovića, od „Kraša“ do raskrsnice zatvoren za saobraćaj.

Izmenjen je i režim saobraćaja, pa su primetne veće gužve.

Dodatan problem predstavljaju i nepropisno parkirana vozila.

„Posle zatvaranja ulice Kralja Petra I i izgradnje šetališne zone pre više godina, jedini pravac za kretanje vozila do bolnice i tog dela naselja je ulica Vlade Ćetkovića. Samim tim što je uska i loša – postaje 'usko grlo', a sada je situacija naročito teška. Savetujem vozačima da koriste ulicu kroz Bošnjačku mahalu, pogotovu manje, paralelne ulice iza solitera u Lole Ribara i ulicu Luja Braja, kako bi izbegli bar malo gužvu. Alternativa je i ulica kod Medicinske škole koja je takođe veoma loša, tako da vozačima preostaje strpljenje i velika pažnja za volanom“, kazao je za Radio Mitrovica Sever diplomirani inženjer saobraćaja Petar Subotić.

Istakao je da ako se ulica Vlade Ćetkovića sada tokom rekonstrukcije ne uvede u postojeći kružni tok kod glavnog ibarskog mosta i ne proširi za još jednu traku, ona neće pomoći u regulaciji gradskog saobraćaja.

Ona će, kako je rekao Subotić, i dalje ostati „usko grlo“.

Nedavno je rađeno i na obeležavanju horizontalne signalizacije, gde je prema mišljenju inženjera Subotića sve urađeno pogrešno.

Isprekidana linija u ulici Sutjeska, pune linije u Nemanjinoj ulici i kod Tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“ onemogućavaju uključenje u saobraćaj na toj deonici, a pešački prelazi zaobilaze prirodnu putanju kretanja pešaka (naveo je kao primer raskrsnicu kod Tehničke škole).

„Obraćao sam se ljudima na terenu i Službi za urbanizam, ali su se pozivali na druge nadležne institucije za lokalne puteve i građevinsko zemljište, tako da mi je opet nejasno ko i kako obeležava gradske ulice“, dodao je Subotić.

„Ne koristim automobil u gradu, gde god mogu idem pešice, ovo nije normalno, gužva je svuda“, kazao je jedan Mitrovčanin.

Većina i pešaka i vozača ima sličan komentar kada se govori o saobraćaju u našem gradu.

Mnogo automobila, nedovoljno parking mesta i sužene ulice zbog nepropisno parkiranih vozila – samo su neki od razloga zbog čega je protok saobraćaja otežan.

Podsećamo, u Opštini Severna Mitrovica 21. jula održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen plan kapitalnih investicija i drugih ulaganja u gradsku infrastrukturu, tokom prve i druge polovine 2022. godine.

Radio Mitrovica Sever


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.