grad15:08 | 22.12.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Šapa: Akcija lečenja i zbrinjavanja pasa lutalica u MitroviciVolonteri Udruženja za zaštitu životinja "Šapa", učestvovali su u akciji lečenja i medicinskog zbrinjavanja, koju je sproveo Centar za alternativno rešavanje sporova u severnom i južnom delu Mitrovice.

sapa-akcija-lecenja-i-zbrinjavanja-pasa-lutalica-u-mitrovici

Foto: Udruženje "Šapa"

Predsednica Udruženja “Šapa” Vesna Generalović, za Kontakt Plus radio navodi da su tom prilikom volonteri ovog udruženja napuštenim psima delili lekove protiv parazita, a da je akcija zbrinjavanja u toku.

“Članovi Udruženja 'Šapa' sprovode akciju zbrinjavanja pasa koji su u kritičnom stanju i to po svojim kućama, jer nemamo ni sredstava ni drugih mogućnosti da zbrinemo te pse”, kazala je ona.

Generalovićeva ističe, da je od polovine septembra do danas otrovano preko 40 napuštenih pasa, a sumnja se da je otrov još uvek prisutan na ulicama Kosovske Mitrovice.

“Pre desetak dana zabeležen je još jedan slučaj trovanja. Da li je reč o zaostalom otrovu ili je ponovo postavljen mi ne znamo”, rekla je ona za Kontakt Plus.

Prema njenim rečima svaki pojedinačan slučaj trovanja pasa uredno je prijavljen Kosovskoj policiji, koja ih do danas, nije obavestila ni da li je započela istragu, ni o rezultatima iste.
Tagovi: ŠapaAkcija

Povezane vesti