„Šapa“: Švajcarska organizacija prekinula projekat sterilizacije napuštenih pasa

Iz Udruženja za zaštitu životinja „Šapa“ saopštavaju da je, usled svakodnevnih trovanja pasa na ulicama severnog dela Mitrovice koja traju već nedeljama, ...
Image

Ova organizacija je u saradnji sa veterinarskom ordinacijom Klinika Veterinare “Mitro Vet”-Mitrovicë započela projekat u okviru kog je 100 pasa iz severnog dela grada trebalo da bude sterilisano/kastrirano, navode iz „Šape“ i dodaju da je projekat bio poklon našem gradu u cilju smanjenja populacije napuštenih pasa. 

„Kroz njega je prošlo 30 pasa koji su vraćeni na svoje lokacije, ali ubrzo nakon vraćanja na ulicu, mnogi od njih bili su otrovani. Time je sav trud i dobra namera organizacije bila poništena, a oni kao odgovorni ljudi ne žele da ulažu sredstva u sredinu koja nije spremna da ovaj problem rešava na prihvatljiv i zakonom propisan način“, ističu iz ovog udruženja. 

Udruženje „Šapa“ zahvalilo se na podršci straycoco.com – im Einsatz für Strassenhunde i izražava žaljenje zbog situacije koja je dovela do prekida projekta.

Pročitajte još:

„Šapa“: Kako objašnjavate da posle tolikih trovanja i ubijanja pasa njihov broj konstantno raste?

Kosovska Mitrovica: Novo masovno trovanje napuštenih pasa

Pokrenuta istraga zbog trovanja pasa u Kosovskoj Mitrovici

Studentski centar zabranio hranjenje pasa u krugu domova, zabrinuti su za zdravlje studenata; „Šapa“ osudila, poziva ih da neguju empatiju

Udruženje Šapa izvestilo o novom trovanju pasa u Kosovskoj Mitrovici, pozivaju na oprez


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.