Severna Mitrovica: Poplavljenim porodicama potrebno 838.817 evra za naknadu štete

Za nadoknadu štete porodicama pogođenim nedavnim poplavama u severnom delu Mitrovice, potrebno je izdvojiti 838.817 evra, procena je novoformirane komisije.
Image

Članovi komisije za utvrđivanje naknade štete nastale tokom poplava, ove podatke su izneli na današnjoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica, koje su potom odbornici i usvojili.

Jedan od članova komisije, Avni Peci, kaže da je prema procenama na terenu, ukupno 97 porodica, uključujući i njihove biznise, oštećeno u nedavnim poplavama. 

“Oštećene su 82 kuće, sedam biznisa, dok je osam kuća potpuno uništeno”, precizira Peci, ujedno naglašavajući da tu ne spadaju one porodice koje su u međuvremenu naišle na pomoć, ukazujući da je broj oštećenih znatno veći.

Za 82 porodice potrebno je izdvojiti 563.749 evra, za izgradnju novih kuća 227.085 evra, a za biznis – 47.983 evra, što ukupno čini 838.817 evra.

Prikupljenu dokumentaciju odbornici će predati Ministarstvu lokalne samouprave kako bi prošla kroz protokol.

Predsednik SO Severna Mitrovica, Nedžad Ugljanin, kaže da će od ovog ministastva potom zatražiti kopiju ovih dokumenata, kako bi komisija nastavila sa radom kada su u pitanju finansijska sredstva u vrednosti od 300.000 evra iz opštinskog budžeta.

„Nadamo se da će im pre juna biti uplaćena sredstva“, naveo je Ugljanin.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.