„Siđine igrarije“ – vetar u leđa najmlađima

Povodom početka nove školske godine, karavan pesništva „Siđine igrarije“, održan je danas u Mitrovačkom dvoru.
Image

Preko 200 mališana, od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola „Branko Radičević“ i Sveti Sava“ iz Kosovske Mitrovice, uživalo je u interaktivnom programu koji su izvodili pesnici Srđan Živković i Momo Dragićević, kao i pesnikinje Anita Pešić i Biljana Stanojević. Gost programa je bio pesnik Miloje Dončić.

Čitala se poezija, pevale su se dečje pesmice, a nekoliko osnovaca se i pridružilo pesnicima na sceni. 

„Svi dečji pesnici moraju da uživaju kada se druže sa decom, kada se druže sa svojom publikom. Mi nismo danas izveli samo poetski program, nego smo izveli i jednu vrstu animatorskog programa da bismo ulepšali dan deci koja su nedavno krenula u školu“, izjavio je pesnik Srđan Živković – Siđa.

„Mi smo presrećni, a koliko vidim i deca su uživala“, dodao je.

Svoje zadovoljstvo povodom učešća u pesničkom karavanu izrazila je i pesnikinja Anita Pešić.

„Uživam beskrajno pre svega zato što radim sa decom, kao vaspitač. Sve što radim nekako je povezano sa decom, ona su moja glavna inspiracija za sve oblasti umetnosti kojima se bavim“, rekla je ona.

Pesnikinja Biljana Stanojević istakla je važnost ovakvog jednog događaja.

„Ovo je značajno iz prostog razloga što deca imaju uvid u to da se odrasli bave njima. Na taj način njih podstičemo da stvaraju i oni, a stvaraju. Ovo je jedna razmena dobre energije, uvek je dobro i korisno i za decu pa i za nas na kraju krajeva“, navela je Stanojević.

„Ja verujem u decu, samo im treba dati vetar u leđa“, poručila je.

V. d. direktora Kulturnog centra „Dragica Žarković“ iz Kosovske Mitrovice, Milan Mihajlović, kaže da je ova manifestacija velika radost za ovaj grad i naše najmlađe sugrađane. 

Ujedno je najavio da se pesnički karavan sutra seli u Zubin Potok, u Dom kulture „Stari Kolašin“.

Organizator današnjeg događaja je Kulturni centar „Dragica Žarković“ iz Kosovske Mitrovice u saradnji sa Pokrajinskim kulturnim centrom „Priština – Leposavić“.

Pokrovitelji su Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije i Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.
 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.