grad13:02, 20.11.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

“Školama u pohode”: U susret Danu oslobođenja Kosovske MitroviceProgram “Školama u pohode”, posvećen obeležavanju Dana oslobođenja Kosovske Mitrovice (23. novembar), organizovan je danas u OŠ “Branko Radičević”.

skolama-u-pohode-u-susret-danu-oslobodenja-kosovske-mitrovice

Radio Kontakt Plus

Ovim povodom, izloženi su radovi sa likovne kolonije “Mladen Popović”, kao i radovi učenika ove škole.

Prisutni su bili u prilici da pogledaju i literarne radove učenika OŠ “Branko Radičević”.

Miodrag Radomirović, direktor Kulturnog centra “Dragica Žarković”, ističe da je 23. novembar veoma bitan datum za naš grad.

„Tema ove naše današnje izložbe je upravo Kosovska Mitrovica, što je prikazano kroz deo radova sa likovne kolonije 'Mladen Popović', a to je tematika koja odgovara povodu za organizovanje ovog programa. Finale manifestacije 'Školama u pohode' biće organizovano 27. januara, povodom Svetog Save, kada ćemo objaviti knjigu dečjih radova i prvi katalog likovnih radova. Ovo je jedan od bitnih datuma za naš grad.“

Ivan Zaporožac, direktor OŠ “Branko Radičević”, kaže je da je veoma važno to što su učenici ove škole deo ovakvih manifestacija.

„Lepo je ovako zajedno proslavljati veoma bitne datume naše istorije, kako Kosovske Mitrovice tako i srpskog naroda. Veoma je bitno da naši đaci učestvuju u ovim manifestacijama i da na jedan pravi način upoznaju istoriju, da se upoznaju sa dobrim i lošim stranama istorije srpskog naroda.“

Anđela Babincev, članica literatne sekcije OŠ “Branko Radičević”, predstavila se prisutnima pesmom “Oni ne vole ovaj cvet”.

„Kao član literarne sekcije moje škole izrazila sam želju da pišem poeziju. Učestvujem na različitim konkursima i postizala sam dobre rezultate. Imam oko tridesetak svojih pesama, a planiram da u skorije vreme objavim i zbirku pesama,“ - kaže Babincev.

Organizator događaja je Kulturni centar “Dragica Žarković”.

Pokrovitelj događaja je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.


Tagovi: KulturaObrazovanje