grad17:03, 15.12.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

SO Severna Mitrovica: Meštani Suvog Dola traže da se nadležnost nad tim delom grada vrati policijskoj stanici na severuPeticija meštana Suvog Dola, imenovanje novih odbornika, formiranje Odbora za politiku i finansije i Odbora za zajednice - bile su neke od tema današnje sednice Skupštine opštine Severna Mitrovica.

so-severna-mitrovica-mestani-suvog-dola-traze-da-se-nadleznost-nad-tim-delom-grada-vrati-policijskoj-stanici-na-severu

Kontakt Plus radio

Meštani naselja Gornji Suvi Do, dostavili su Opštini Severna Mitrovica peticiju u kojoj traže od lokalne samouprave da im pomogne u rešavanju problema koji je nastao u prethodnom periodu.

Naime, odlukom kosovskog ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svećlje, nadležnost nad naseljem Suvi Do pripada policijskoj stanici u Južnoj Mitrovici, iako je do oktobra 2021. godine taj deo grada bio u nadležnosti policijske stanice u Severnoj Mitrovici.

Žitelj Suvog Dola i odbornik u SO Severna Mitrovica, Branko Radovanović, kaže da se meštani ne slažu sa odlukom kosovskog MUP-a i dodaje da smatraju da je na donošenje pomenute odluke uticao tadašnji gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri.

„Poznato je da je on (Bahtiri, prim. aut.) zagovornik ukidanja Opštine Severna Mitrovica, pa ovom odlukom želi da dođe do tog cilja, da ubrza proces iseljenja preostalih Srba iz tog sela i severnog dela Mitrovice. Nije tačno da je odluka o promeni nadležnosti doneta na zahtev meštana Suvog Dola, niti je na tu temu neko od kosovskih zvaničnika razgovarao sa nama“, objašnjava on.

Radovanović poručuje da meštani Suvog Dola „očekuju od gradonačelnika Milana Radojevića da utiče da se ova odluka stavi van snage i da se sve vrati na staro, tj. da to naselje bude u nadležnosti policijske stanice u Severnoj Mitrovici“.

„Policajci Srbi i Albanci, koji su donedavno partolirali u tom naselju, korektno su izvršavali svoje obaveze i treba da nastave sa radom, jer ono što je dobro ne treba menjati“, tvrdi on.

Zamenica gradonačelnika, Adrijana Hodžić, kaže da je i njoj nejasno zbog čega je doneta takva odluka od strane centralnih vlasti.

„Pitam se i ja zbog čega je došlo do te promene, jer do sada nismo imali nikakvih prijava niti primedbi na rad policijskih službenika u severnom delu grada. Potrudićemo se da pošaljemo argumente na odgovarajuće adrese“, dodaje Hodžić.

Gradonačelnik Milan Radojević očekuje da će se ubrzo doći do trajnog rešenja problema ljudi u Suvom Dolu.

„Potrudićemo se da rešimo problem meštana Suvog Dola. Nadam se da ćemo imati sagovornika u Prištini na tu temu“, kaže Radojević.

Umesto Aleksandra Spirića i Milana Radojevića, koji su podneli ostavke na pozicije odbornika, Centralna izborna komisija je imenovala dvojicu novih - Branka Radovanovića i Radovana Tanića, saopšteno je na prvoj sednici SO Severna Mitrovica u novom sazivu.

Izabrani su danas i članovi novoformiranog Odbora za politiku i finansije, a to su Nemanja Biševac, Ivan Zaporožac, Gordana Savić, Dejan Gurešić i Fljutura Hamzi Azemi.

Takođe, danas je osnovan i Odbor za zajednice, a članovi su Nebojša Milanović, Ivana Rakić, Agim Brahimi, Petrit Miftari, Hazir Krasnići, Biser Ahmeti i Samir Pelivani.

Odbornik iz redova Građanske inicijative “Mitrovica”, Skender Sadiku, zatražio je od lokalne samouprave da se i delovi naselja Bošnjačka mahala okite povodom novogodišnjih praznika.

Sednici je prisustvovalo 18 odbornika, gradonačelnik i njegova zamenica, kao i predstavnici međunarodnih organizacija i medija.

Tagovi: SkupštinaMitrovica

Povezane vesti