grad12:31, 04.01.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Spirić i Simić obišli korisnicu usluga geronto-domaćice i uručili poklon paketićeEleonoru Arifović, korisnicu usluga geronto-domaćice, obišli su danas Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica i Slavko Simić, načelnik Kosovskomitrovačkog okruga. Oni su tom prilikom članovima ove porodice uručili poklon paketiće, povodom predstojećih božićnih praznika.

spiric-i-simic-obisli-korisnicu-usluga-geronto-domacice-i-urucili-poklon-paketice

Radio Kontakt Plus

Eleonora Arifović nije mogla da sakrije emocije i zahvalila se predstavnicima lokalne samouprave i geronto-domaćici Tijani na pomoći.

“Mnogo mi je drago i hvala im puno, dosta su učinili. Ne mogu da opišem koliku im zahvalnost dugujemo. I unuku mi je zaposlio, i ćerku, i stan smo dobili... Moja Tijana me stalno obilazi, tu je kad god mi nešto treba. Mnogo smo se namučili, ali puno mi je srce i imamo mir.”

Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog opštinskog organa, kaže da će boljitak u ovoj godini osetiti svaki građanin Kosovske Mitrovice.

“Možete biti sigurni da ćemo svakom domu i svakom pojedincu pomoći na adekvatan način. Nastavljamo da brinemo o najosetljivijoj grupi građana, a to su osobe sa invaliditetom i starije i nemoćne osobe.”

Slavko Simić, načelnik Okruga, kaže da je primetno poboljšanje kvaliteta života najosetljivije grupe ljudi.

“Poboljšali smo kvalitet i standard života osoba koja nisu u stanju da brinu u sebi. Zahvalio bih se geronto-domaćicama za odgovornost i brigu, jer vidim da se uspostavlja poverenje i razumevanje između njih i korisnika.”

Božidarka Dimitrijević, koordinator projekta koji realizuju Ministarstvo za rad i socijalnu politiku Republike Srbije i Kancelarija za KiM, kazala je da je tim projektom zapošljeno 26 geronto-domaćica na severu Kosova.

Od tog broja, njih 5 se nalazi u Mitrovici i one obilaze četrdesetak korisnika.


Tagovi: MitrovicaPomoćKosovoAleksandar SpirićSlavko Simić