grad14:05 | 02.01.2023Izvor: TV Most

Spirić uručio poklon prvim novorođenim bebama u 2023. godiniPredsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, uručio je poklon prvim novorođenim bebama u 2023. godini.

spiric-urucio-poklon-prvim-novorodenim-bebama-u-2023-godini

Foto: TV Most

Rode nisu zaobišle porodilište u Kosovskoj Mitrovici, u najdužoj noći rođene su četiri bebe, a prvog dana u novoj 2023, još tri.

Predsednik privremenog opštinskog organa, Aleksandar Spirić, obišao je aneks porodilišta i uručio majkama vredan poklon - dečja kolica.

Spirić je rekao da u ovom teškom i izazovnom trenutku ohrabruje činjenica da je Nova godina započela rađanjem velikog broja dece i dodao da je briga za najmlađe ono što će biti prioritet.

“Moramo biti solidarni i jednistveni u borbi za očuvanjem naše postojanosti na ovim prostorima. Nastavićemo sa težnjom očuvanja mira, i stvaranju boljih uslova za narod na Kosovu i Metohiji, a tu se podrazumeva i stabilno zdravstvo i uslovi za lečenje bolesnika”, rekao je Spirić i dodao da je ono što je neophodno je završetak Fizijatrije, a da se tokom narednih meseci očekuje početak rekonstrukcije KBC, druga faza.

“To je jasan pokazatelj koliko država Srbija, i pre svega vlada, ulaže maksimalne napore da se u ovim turbulentnim vremenima stvaraju uslovi za bolji život srpskog naroda na prostoru KiM”, rekao je Spirić naglasivši važnost uslova za lečenje bolesnika.

Istakao je da će lokalna samouprava nastaviti da uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju pomaže svim građanima,

“Nastavićemo da vodimo odgovornu socijalnu politiku, svako treće dete dobiće od opštine 10.000 dinara tokom ove godine. To je jedan mali znak pažnje i dodatno ohrabrenje roditeljima za ono što je najvrednije za šta svi zapravo moramo i dalje da se borimo, a to su deca", rekao je Spirić.

TV Most
Tagovi: Aleksandar SpirićDecaKBCMitrovica

Povezane vesti