Stvaralački portret Rastka Šejića u nedelju u Akvarijusu

Reditelj, producent i novinar Rastko Šejić biće gost Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici u nedelju, 4. decembra. 
Image

U 19.00 sati biće prikazan njegov film „Na veslu priča: Pozdrav pesniku!“, a potom će uslediti razgovor sa autorom koji će voditi Ivana Vanovac i Aleksandar Dunđerin. Specijalni gosti biće pesnici Branka Кasalović i Novica Sovrlić.

Deo serijala „Na veslu priča“ koji je nastao na Кosovu i Metohiji prati životni i stvaralački put šestoro ovdašnjih književnika: Petra Sarića, Novice Sovrlića, Branke Кasalović, Žarka Milenkovića, Dragomira Кostića i Aleksandra Dunđerina. „Pozdrav pesniku“ je poseban film nastao na osnovu pomenutog serijala emitovanog svojevremeno na RTS-u, za koji je Šejiću pripala prva nagrada na desetom GRAFEST-u 2021. godine.

Stvaralački portret Rastka Šejića predstavlja se u „Akvarijusu“ u okviru jedanaestog Međunarodnog festivala dokumentarnog filma i televizijskih formi GRAFEST 2022 koji organizuje Dom kulture Gračanica.

Rastko Šejić je reditelj osam dokumentarnih filmova i većeg broja muzičkih spotova, te autor TV serija „Devojke iz sedamdesetih“, „Na veslu priča“, „Odliv mozgova“, „Svetski“ emitovanih na RTS-u. Više puta je nagrađivan za video-radove. Serijal „Svetski“ prikazan je 2022. godine u zvaničnim selekcijama Međunarodnog festivala Raw Science (Los Anđeles, SAD) i Međunarodnog festivala Golden Dragon Awards (Peking, Кina). Upravo je završio seriju „Boka primorska“.

Objavio je preko 100 članaka, intervjua i reportaža u dnevnim novinama (Politika, Glas javnosti), nedeljnicima (Intervju, NIN, Blic njuz, Republika, Evropa, Standard) i veb-magazinima (Balkanmagazin.net, Oxford International Review Blog, Nocturne Magazine).

Bio je i ratni reporter iz Severne Makedonije i sa Кosova i Metohije.

Agent za najbolje svetske rege bendova za teritoriju bivše Jugoslavije, Balkana i država bivšeg SSSR-a, te menadžer nekoliko domaćih bendova koji se bave svetskom muzikom.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.