grad14:52, 27.08.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

U Mitrovici osnovan prvi e-sports klub na KiME-sports klub "Srpska Mitrovica" osnovan pre par dana, prvi je i jedini registrovani srpski klub te vrste na KiM.

u-mitrovici-osnovan-prvi-e-sport-klub-na-kim

Pengta Network Technology

Osnivači mitrovičkog kluba su Nemanja Biševac i njegovi prijatelji, inače pasionirani gejmeri.

Biševac, predsednik kluba, kazao je za Radio Kontakt Plus da je njihov cilj promovisanje i ove strane sporta, kao i edukovanje mladih.

„Zdravije je baviti se i ovom vrstom sporta, nego provoditi vreme na ulici. Sa naučne strane je dokazano da video-igre imaju pozitivne efekte, tj. da mladi koji igraju igre brže donose odluke, a mi ćemo se truditi da promovišemo prave vrednosti i da okupimo što više mladih ljudi“, poručuje Biševac.

Sponzore nemaju, međutim poseduju svu potrebnu opremu kako bi se bavili ovom vrstom sporta.

„Svu opremu koju imamo je naše privatno vlasništvo. Radi se Sony Playstation konzolama“, dodaje Biševac.

Učenici, studenti, zaposleni i svi ostali željni dokazivanja - mogu da se učlane u klub i da se takmiče.

„Planiramo da se takmičimo, imamo neke planove vezane za narednu godinu, ali o tom potom... Videćemo na kojim prvenstvima ćemo moći da učestvujemo, pa ćemo u skladu sa svojim mogućnostima slati svoje takmičare. Na početku ćemo učestvovati na nekim online takmičenima i turnirima, a očekujemo da klub sve više raste“, kaže Biševac.

Zainteresovani će moći da odmere snage u fudbalu (igre "PES" i "FIFA"), košarci ("NBA 2K"), ratnim simulacijama ("Counter Strike" i "Call Of Duty"), kao i u igrama "League Of Legends" i "Dota 2".

U planu je osnivanje još nekoliko klubova, kako bi se formirao e-sports Savez KiM, koji bi bio deo Sportskog Saveza KiM, dodaje Biševac.

E-sports klub "Srpska Mitrovica" registrovan je u Agenciji za privredne registre Republike Srbije, kao i sva druga sportska udruženja.

Prostorije kluba se nalaze u ulici Stevana Mokranjca br. 4 u Kosovskoj Mitrovici.


Tagovi: MladiKosovoMitrovicaSport