grad21:30, 16.03.2020Izvor: Radio Kontakt plus

U toku dezinfekcija gradskih ulica u Mitrovici; Spirić uputio apel građanimaU toku je dezinfekcija gradskih ulica u Kosovskoj Mitrovici, a prema preporuci Kriznog štaba u vezi sa sprečavanjem širenja korona virusa.

u-toku-dezinfekcija-gradskih-ulica-u-mitrovici-spiric-uputio-apel-gradanima

Foto: Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica

Zavod za javno zdravlje, u saradnji sa JKP "Standard" i Vatrogasnom jedinicom Kosovska Mitrovica vrši dezinfekciju grada, opštine i javnih preduzeća.

JKP "Standard" će u toku večeri dezinfikovati i oprati ulice, što će činiti i narednih dana, navodi se u saopštenju Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

Prethodno je izvršena i dezinfekcija opštinskih prostorija, a narednih dana isto će biti urađeno i sa svim javnim preduzećima opštine Kosovska Mitrovica.

Spirić: Ne prkosite "nevidljivom neprijatelju", budite strpljivi i obazrivi

Predsednik Privremenog organa opštine Кosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, uputio je apel svim građanima:

"Situacija je veoma ozbiljna, ali ako poslušate uputstva i preporuke koje su donete u opštem interesu, možemo da se izborimo i sa ovim. Najbitnije je da ne stvaramo i ne širimo paniku i slušamo savete lekara.

Molim sve starije građane, da ostanu u svojim kućama. Oni su najugroženija kategorija. Njihovo zdravstveno stanje, oslabljeni imunitet, lako mogu dovesti do toga da virus ih napadne.

Zato ne dozvolite da vas lepo vreme izmami na ulice. Sada je bitno da sačuvamo vaše zdravlje, a nakon toga sve je lakše i drugačije.

Кako bismo uvek bili dostupni svojim sugrađanima, mi smo formirali timove za pomoć - volontere, geronto-domaćice, a sve u vašem interesu. Bilo koji vid pomoći da vam je potreban, javite se na broj telefona 028-421-141 od 08-22h svakog dana i pomoći ćemo vam, bilo u hrani, bilo u lekovima, bilo u nekim drugim vašim potrebama.

Samo vas molim ne prkosite ovom 'nevidljivom neprijatelju' i budite strpljivi i obazrivi. Poslušajte naše savete. Vodite računa o svojoj higijeni redovnim pranjem ruku toplom vodom i sapunom i korišćenjem zaštitnih maski i rukavica.

Takođe apelujem na sve mlade ljude, koji žele da se uključe u rad sa svojim sugrađanima, sa opštinom, da pomognemo jedni drugima, mogu se javiti svakog dana od 08h-22:00h na broj telefona 028-421-140.

Sva javna preduzeća, svi maloprodajni objekti, ustanove, čitav grad je uključen u ovu borbu i svako od nas treba da da svoj lični doprinos. Nečija pomoć, ma koliko mala bila nekome će značiti mnogo. Pokažimo humanost, snagu, solidarnost i jedinstvo i ostanimo dosledni svemu za šta smo se svih ovih godina zajedno borili", navodi se u saopštenju.

Reklo bi se da su naši građani ozbiljni i savesni po pitanju neizlaženja na ulice, osim preke potrebe. Nadamo se da će tako i ostati, zaključuje se u saopštenju.Tagovi: Korona virus