Udruženje „Šapa“: Novo trovanje pasa u Kosovskoj Mitrovici

(Vest je ažurirana - 13.55-16.04) Više pasa otrovano je od sinoć u severnom delu Kosovske Mitrovice - saopšteno je iz Udruženja za zaštitu životinja ...
Image

Tela četiri pasa i šteneta pronađena su na različitim lokacijama, ali u istom kraju grada – u rejonu Tehničkog fakulteta i Tehničke škole, u ulici Kralja Petra I, Džona Kenedija i Rudarskih četa. Ubijeni su, kako veruju iz Šape, upotrebom „furadana“. 

U naknadnoj objavi iz Šape su naveli da je pronađen i otrovan pas u blizini kafane Biševac, te da se za njegov život bore, a da je takođe jedan od otrovanih pasa preživeo i da se nalazi kod veterinara. 

Građane su pozvali na opreznost, jer su u parku u blizini policijske stanice pronašli otrov kojim su psi otrovani, kao i da izbegavaju delove ulica gde su pronađena tela otrovanih pasa. 

Podelivši informacije gde su psi poslednji put viđeni neki od otrovanih pasa, građane su pozvali i da im dostave informacije, ukoliko ih imaju, o tome da li su bilo šta primetili što bi moglo da ukaže na počinioca. 

„Molimo sve koji su bilo šta primetili da nam jave u inboks. Već nam se javio veliki broj revoltiranih građana koji traže da se krivci pronađu, kazne, i da se ova praksa rešavanja problema zaustavi. Potrudićemo se da do toga i dođe, ali nam je potrebna vaša pomoć“ – naveli su.

Najnovije trovanje pasa je jedno u nizu kako ove, tako i prethodnih godina.

Poslednji slučaj zabeležen je krajem avgusta u Bošnjačkoj mahali, kada je, kako je tada saopšteno iz Šape, to bio treći slučaj trovanja u ovom kraju. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.