“Ulica otvorenog srca” u Kosovskoj Mitrovici: Najmlađi – ono što je najvrednije i što najviše zaslužuje pažnju

Povodom pravoslavne Nove godine, dečja manifestacija “Ulica  otvorenog srca” održana je danas u Kosovskoj Mitrovici na gradskom šetalištu. Dečja pesma i igra bile su ...
Image

Glavni učesnici programa bili su polaznici Predškolske ustanove “Danica Jaramaz”.

Predškolska grupa dečaka i devojčica iz PU “Danica Jaramaz” predstavila se pokretnom igrom “Zvončići”. Program je upriličen i nastupom baletske grupe ove vaspitno-obrazovne institucije, a nakon toga i plesne grupe “Street dance”.

Mališani su imali priliku da se druže i vesele sa Deda Mrazom i animatorima u ulogama Miki Mausa, Maše i medveda i Sunđer Boba.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, uručio je paketiće najmlađima, koji je tom prilikom istakao da naš grad nikad nije bio lepši, veseliji i ponosniji.

“U susret pravoslavnoj Novoj godini, Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica tradicionalno okuplja mlade i priređuje ono što je najvrednije i što najviše zaslužuje pažnju, pre svega da pošalje jasnu poruku za odlučnošću i opstankom na ovim prostorima, a to su mališani. Ovi mališani treba da se svakodnevno bude zvukom pesama i naravno, svim onim veoma lepim stvarima, kao i sva druga deca na svetu. I nećemo dozvoliti da na bilo koji način upravo neko doprinese da se njihovo odrastanje ugrozi“, naglasio je.

Spirić je podsetio je da će lokalna samouprava u ovoj godini obezbediti za svako novorođeno treće i četvrto dete u porodici po 10.000 dinara mesečno, odnosno 120.000 dinara na godišnjem nivou. 

Ujedno je najavio da će u narednim danima biti dodeljeno 76 stambenih jedinica, a u narednih mesec i po dana isto toliko za mlade bračne parove.

Nastaviće se, dodaje, i sa radovima na novoj zgradi Rektorata, kao i na uređenju Kliničko-bolničkog centra.

Pored Kancelarije za Kosovo i Metohiju, zahvalio se i Gradu Beogradu na obezbeđenih 3.000 novogodišnjih paketića za decu do 14. godina iz Kosovske Mitrovice, koji će biti podeljeni u školama i vrtićima.

Na kraju manifestacije usledilo je lomljenje česnice. 

Srećna dobitnica dukata bila je devetogodišnja Maša Kostić.

Dukat i samu česnicu obezbedila je pekara “Moment”.

Zbog celokupne situacije, osim vatrometa, organizovanog dočeka Nove godine večeras u Kosovskoj Mitrovici neće biti.
 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.