grad13:09, 03.03.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Umetnički dar za malu MagdalenuSvoj umetnički dar, studenti Fakulteta umetnosti Priština – Zvečan, koriste da bi pomogli u prikupljanju novčanih sredstava za lečenje šestogodišnje Magdalene Nedeljković.

umetnicki-dar-za-malu-magdalenu

Radio Kontakt Plus

Humanitarna akcija se trenutno odvija na glavnom gradskom šetalištu u vidu koncerta, koreografije, izložbe i prodaje likovnih radova.

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka, privlače pažnju velikog broja Mitrovčana.

Dekanica Fakulteta umetnosti i redovni profesor, Ester Milentijević, kaže da pored finansijske pomoći od sredstava kojima fakultet raspolaže, predstavnici ove ustanove smatraju da studenti treba da ulože svoj dar, i na specifičan, malo drugačiji način, učestvuju u prikupljanju pomoći za šestogodišnju Magdalenu.

"Na taj način se uče i humanosti", poručuje prof. Ester Milentijević.

Isidora Nekić, predsednica Studentskog parlamenta Fakulteta umetnosti, kaže da su se studenti trudili da akciju prilagode situaciji izazvanoj pandemijom virusa korona, te su se zato odlučili za ulični performans.

“Skupila se grupa muzičara dobrovoljno. Svi su divni, svi smo se trudili da sklopimo jedan lep program. Ovde se nalazi prodajna izložba studenata sa likovnog odseka i ko god bude želeo, može da kupi neki od njihovih likovnih radova”, ističe Isidora.

Mihajlo Dobrilović, iako je na likovnom odseku, danas se pridružio muzičkoj grupi.

“Pošto sam završio muzičku školu, trenutno sam član na muzičkom odseku, tako da moji radovi nisu izloženi, jer sam se fokusirao na pevanje."

Akciji su se pridružili i članovi "Mitrovičke rok škole".

Mala Magdalena boluje od tuberozne skleroze, pa je potrebno prikupiti 250.000 evra kako bi nastavila lečenje u Hjustonu (SAD).

Humanitarna fondacija "Budi human - Aleksandar Šapić" pokrenula je akciju prikupljanja novčanih sredstava za Magdalenino lečenje.

Možete joj pomoći na sledeće načine:

• slanjem SMS poruke - upišite 933 i pošaljite SMS na 3030;

• uplatom na dinarski račun: 160-6000000823183-23;

• uplatom na devizni račun: 160600000082342864;

• uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj;

• uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal.Tagovi: Humanitarna pomocMitrovicaStudenti