grad17:03, 03.04.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

UNICEF dodelio KBC Kosovska Mitrovica zaštitnu medicinsku opremuKancelarija UNICEF-a na Kosovu dodelila je danas Kliničko-bolničkom centru (KBC) u Kosovskoj Mitrovici zaštitnu medicinsku opremu.

unicef-dodelio-kbc-kosovska-mitrovica-zastitnu-medicinsku-opremu

Radio Kontakt Plus

U skladu sa svojim mandatom, UNICEF je pristupio odgovorno situaciji vezanoj za Covid-19, pa je naručio određenu količinu medicinske opreme iz Kancelarije u Kopenhagenu, kako bi je raspodelio zdravstvenim centrima na Kosovu. 

Šefica Kancelarije UNICEF-a za mitrovački okrug Ivana Milosavljević izjavila je da su danas, osim bolnici u Kosovskoj Mitrovici, medicinsku pomoć dodelili Ministarstvu zdravlja u Prištini i Kliničko-bolničkom centru u Gračanici. 

"Mi smo već jednom imali određene zalihe u našoj kancelariji, namenjene našem osoblju, koje smo donirali bolnici u Kosovskoj Mitrovici. Ovo je drugi deo pomoći, koji smo namenski naručili iz Kopenhagena za potrebe zdravstvenih centara u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Prištini“, kazala je Milosavljevićeva.

Ona dodaje da će UNICEF nastaviti sa ovakvim akcijama i u budućnosti.

Načelnik Odeljenja ortopedije i član Kriznog štaba u KBC Kosovska Mitrovica dr Dragiša Milović, zahvalio je UNICEF-u na pruženoj donaciji, istakavši da im svaka pomoć puno znači.

"Radi se o onom materijalu koji nam je najneophodniji i koji je preko potreban za rad sa pacijentima, a to su kape, maske i mantili. Pored toga što nam naša država Srbija maksimalno pomaže preko Ministarstva zdravlja i Kancelarije za KIM, svaki vid pomoći, kao što je ovaj danas, je ohrabrujući i puno nam znači“, kazao je dr Milović.

On je istakao da će ova pomoć prevashodno, jako značiti pri radu i zaštiti lekara i medicinskih sestara, koji rade direktno i neposredno sa obolelima od virusa korona.


 Tagovi: DonacijaZdravstvoKBCKorona virus