Uskršnji bazar za osmeh i podršku deci i mladima udruženja „Podrži me“

Svi koji se pripremaju za Uskrs danas su mogli da kupe posebno lepe i kreativne uskršnje ukrase na humanitarnom bazaru Udruženja roditelja dece sa poteškoćama u razvoju "Podrži ...
Image

Na šetalištu u Kosovskoj Mitrovici, od 11 časova, na štandu su bili izloženi ukrasi koje su izradili deca i mladi tokom održavanja kreativnih radionica u Dnevnom centru „Podrži me – 9. januar“.

Dekoracije su izrađene pretežno od recikliranih materijala.

Sav prihod od prodaje rukotvorina biće upotrebljen za nabavku materijala koji je neophodan za rad sa decom i mladima u ovom udruženju. 

„Danas smo izašli da pokažemo da nikako ne možemo da žmurimo na temu dece sa smetnjama u razvoju, mi treba da budemo zajedno sa njima i oni su deo nas. A ovde ćete videti sve ono divno što ova deca rade“ – kazala je predsednica Udruženja i Dnevnog centra Podrži me, Ivana Rakić. 

Ona je podsetila da udruženje „Podrži me“ radi na nivou četiri opštine na severu Kosova i to već sedam godina. 

„Imamo 189 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju i mislim da je ovo samo jedan trenutak – da bi mi svakog dana trebalo da pišemo priče koliko je teško tim roditeljima, koliko je teško ovoj deci. U kojim uslovima žive, koliko lekova koriste, koliko je potrebno uložiti u ovu decu, a toj deci je potreba samo pažnja, jedan osmeh“ – dodala je. 

Ističe i da je važno podići svest građana da je potrebna sveobuhvatna integracija dece sa poteškoćama u razvoju, te da je i do postizanja ovog krajnjeg cilja važnog za čitavo društvo, potrebno raditi, što Podrži me i radi kao deo nevladinog sektora. 

„Borimo se samostalno i mislim da je najveći uspeh pomoći ovoj deci, pa ovom prilikom pozivam sugrađane, opštine da učestvuju i malo više daju svoj doprinos, jer je to najveće dobro delo – pomoći nekome kome treba. To i upravo radimo sedam godina“ – kazala je. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.