Vaskršnji program za najmlađe održan u Mitrovačkom dvoru

Tradicionalna dečja manifestacija, povodom vaskršnjih praznika, održana je danas u Mitrovačkom dvoru, gde su ujedno nagrađeni najbolji literarni i likovni radovi, kao i najlepše ...
Image

Program je započeo nastupom mališana iz Predškolske ustanove „Danica Jaramaz“ plesnim koreografijama o proleću i Vaskrsu.

Potom su se predstavili članovi nove plesne škole „La Luna“, koja je počela sa radom u našem gradu u novembru prošle godine.

Svoje plesno umeće pokazale su balerine najmlađeg, srednjeg i najstarijeg uzrasta iz ove škole koju vodi Dušica Brkić iz Kragujevca, profesionalna balerina.

U okviru progarama, nagrađeni su najbolji literarni radovi sa konkursa koji organizuje Kulturni centar „Dragica Žarković“, potom najbolji likovni radovi sa konkursa u organizaciji Ustanove za sport, omladinu i specijalozovane usluge, a nagrađeno je i najlepše oslikano jaje. 

Pobednici literarnog konkursa su Dušan Luković, učenik trećeg razreda Osnovne škole „Branko Radičević“, Tijana Mitrović učenica četvrtog razreda OŠ „Sveti Sava“ i Matija Đorđević, učenik trećeg razreda OŠ „Branko Radičević“.

Na likovnom konkursu u nižem uzrastu prvo mesto odnela je Teodora Mitrović, učenica četvrtog razreda OŠ „Sveti Sava“, a u kategoriji srednjeg uzrasta najbolja je bila Ana Savić, učenica sedmog razreda OŠ „Branko Radičević“.

Za prva mesta obezbeđena je diploma i knjiga koju dodeljuje Gradska biblioteka „Vuk Karadžić“, kao i jedno od nagrađenih uskršnjih jaja.

Nagrada u predškoskom uzrastu za najlepše oslikano jaje pripala je Maši Maravić.

U kategoriji osnovaca prvo mesto osvojila je Sara Jeremić, učenica četvrtog razreda OŠ „Branko Radičević“ iz Kosovske Mitrovice. 

Program su upotpunili članovi KUD-a „Kosovski božur“ igrama iz Krive Reke.

Današnja manifestacija protekla je u organizaciji Kulturnog centra „Dragica Žarković“ i Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge, a u saradnji sa PU „Danica Jaramaz“.

Pokrovitelj je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.
 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.