Vladika Teodosije u Кosovskoj Mitrovici: Bez zajednice ne možemo ništa postići

Na praznik Svetog Spiridona Čudotvorca, Episkopa trimitunskog, i na dan kada Srpska pravoslavna crkva proslavlja Materice, vladika raško-prizrenski Teodosije služio je liturgiju u hramu ...
Image

Nakon pročitanog Jevanđelja, episkop Teodosije obratio se besedom vernicima.

“Priča iz današnjeg Jevanđelja nam neprestano ukazuje na značaj Svete Liturgije na koju nas Gospod poziva. Crkvena zvona za sve zvone, i sve podjednako pozivaju na Liturgiju, ali se ne odazivaju svi. U ove dane kada se suočavamo sa raznim problemima, ne smemo da zaboravimo da nas ovim životom vodi Gospodnja ruka i Njagova milost”, naveo je vladika Teodosije. 

Jedino u zajednici sa Bogom i sa drugima možemo da prebrodimo sva iskušenja sa kojima se susrećemo, a tu zajednicu možemo ostvariti u Crkvi, dodao je.

“Mi živimo u ovom prolaznom životu u kome treba da se trudimo, ali da budemo svesni njegove prolaznosti. Ništa neće večno trajati ovde na zemlji. Ničija sreća, ničije bogatstvo, ničija tuga i stradanje. Ma koliko se mi svojim snagama trudili, bez zajednice ne možemo ništa postići”, poručio je vladika raško-prizrenski Teodosije.

Liturgiji je prisustvovao veliki broj vernika, a posebno dece, koji su pristupili pričešću.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.