grad10:57, 06.04.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Zabrana kretanja između Mitrovice i Zvečana do daljegDodatna mera zabrane kretanja, između Severne Mitrovice i Zvečana, u cilju smanjenja kontakta i boljeg kontrolisanja širenja korona virusa, jutros je stupila na snagu i trajaće do daljeg, potvrdio je za Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever major Besim Hoti.

zabrana-kretanja-izmedu-mitrovice-i-zvecana-do-daljeg

Radio Kontakt Plus

Hoti je rekao da je prvobitni plan bio da Severna Mitrovica i Zvečan budu opšta karantinska zona, ali da su gradonačelnici zahtevali zabranu kretanja između ove dve opštine u cilju smanjenja kontakta i bolje kontrole pandemije korona virusa.

 „Videli smo da to tako neće moći da funkcioniše, pa su gradonačelnici zahtevali da se uvede zabrana kretanja između Mitrovice i Zvečana, kako bi bilo što manje kontakata među ljudima, a sve u cilju kako bi se bolje kontrolisala pandemija“, rekao je Hoti.

Od ove mere izuzeti su zdravstveni radnici, vatrogasci i policajci, koji imaju radnu obavezu, objasnio je Hoti.

„Neke odluke će morati i opštinski organi da donesu. Oni koji su u radnoj obavezi, a putuju iz Zvečana u Mitrovicu ili obrnuto – zdravstveni radnici, vatrogasci, policajci – oni će moći da se kreću, jer su na prvoj liniji fronta. Nije nam cilj da ovim merama otežavamo život građanima, već da čitavu ovu situaciju stavimo pod kontrolu, kako se zaraza ne bi širila još više“, naglasio je Hoti. 

Mera zabrane stupila je jutros na snagu, kako bi se ograničilo i bolje kontrolisalo kretanje građana, rekao je Hoti i dodao da će se neke stvari  razjašnjavati u hodu, imajući u vidu da se prvi put suočavamo sa ovakvom situacijom.

„Što se tiče protoka robe, gradonačelnici će morati da pronađu način kako bi se snabdevale radnje. To će morati u hodu gradonačelnici da reše“, rekao je Hoti. 


Tagovi: Zvečan