Zavirite na Tavan Stefana Boškoćevića

Šta imate na svom tavanu? Možda niste sigurni, ali od sinoć možete da proverite šta je na tavanu Stefana Boškoćevića. 
Image

„Tavan“ je njegova prva samostalna izložba. 

Miljei, stari televizori, radio aparati i telefoni koji izviriju iz Stefanovog prašnjavog kovčega danas predstavljaju tavanski otpad. Njegove grafike i „starudija“ sa tavana postaju i znak, simbol, ne prošlosti, nego upravo savremenog doba u kojem proizvodi (predmeti) brzo nastaju, a još brže padaju u zaborav. 

„Što se tiče same izložbe, ovo je moj tavan, zavirite u njega, a verujem da su vaši interesantniji“ – kratko je poručio sam umetnik na otvaranju u mitrovičkom Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“. 

Stefan se potrudio da zaokruži ovu priču, da poveže sa svojim intimnim doživljajem svojih svetova i porodične ušuškanosti sa savremenim tokovima društva sadašnjice i da kritikuje momenat kupoholičarskog društva i koliko ustvari zaboravljamo stvari na tavanu, a posle određenog vremena gube na vrednosti. On ih je našao i predstavio večeras – kazala je Miljana Dunđerin ispred PKC Akvarijus.

Istakla je i da je Boškoćević i pre svega jako marljiv i da od samog početka pokazuje to.

„I mogu slobodno da kažem da je uporan, vredan, da pokazuje iz dana u dan da se upornost na konkursima isplati. On već za sobom ima nekoliko grupnih izložbi i to treba da bude primer svima vama koji ste u tom svetu, jer to je jedini put ako ste već izabrali da budete umetnik, naročito što se tiče likovne umetnosti“ – dodala je.

Ona je posebno pohvalila to što autor pokazuje „neumoriv princip života umetnosti“.

„Ti stalno živiš umetnost, hvala ti na tome“ – kazala je i pozvala posetioce izložbe da podrže njegovu umetnost, što je, dodala je, jedino moguće kupovinom originalnog umetničkog dela. 

Postavka će u galeriji PKC-a biti izložena do 29. aprila.

Stefan Boškoćević je rođen je 2001. godine u Štrpcu. Srednju školu za tekstil i dizajn završio u Leskovcu. Paralelno pohađa studije vajarstva i grafičkog dizjna na mitrovačkom Fakultetu umetnosti. Izlagao je na više kolektivnih izložbi.
 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.