vesti11:05, 14.09.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Završnica Likovnih okršaja od srede u “Akvarijusu”Završnica četvrte sezone Likovnih okršaja, koja je zbog pandemije dva puta odlagana, biće odigrana u Privatnom kulturnom centru “Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici ove nedelje.

zavrsnica-likovnih-okrsaja-od-srede-u-akvarijusu

Radio Kontakt Plus

Kako je saopšteno iz “Akvarijusa”,  u sredu 16. septembra na programu su polufinalna, dok je u četvrtak 17. septembra na programu finalno takmičenje od 18 časova. 

U prvom polufinalu sastaće se Nišlijke, Tijana Rodić i Milica Grbović, dok će u drugom najprijatnije iznenađenje ovog ciklusa, Natalija Utvić iz Zubinog Potoka izaći na megdan Davidu Pavloviću iz Kraljeva. 

Pobednici iz ova dva likovna okršaja sastaće se sutradan u finalu.

Imena članova žirija, kao i do sada, držaće se u tajnosti sve do početka nadmetanja. 

Pored tročlanog žirija (istoričar umetnosti, likovni umetnik i novinar) o pobedniku odlučuju i glasovi publike.

Nagrada za pobednika četvrtog ciklusa Likovnih okršaja biće ista kao i prethodnih sezona – samostalna izložba u “Akvarijusu“ o trošku Privatnog kulturnog centra.

Dosadašnji pobednici Likovnih okršaja su Vuk Đurić iz Čačka (2016), Stefan Đurđanović iz Niša (2017) i Petar Aleksić iz Beograda (2018), koji je odbio nagradu.

Organizator je obezbedio sve neophodne uslove da se ovaj događaj održi uz poštovanje svih mera propisanih Zakonom o sprečavanju širenja zaraznog virusa, pa će polufinala i finale Likovnih okršaja u “Akvarijusu“ biti održani uz prisustvo ograničenog broja posetilaca.


Tagovi: KulturaKosovoMitrovica