Netačno16:08 | 17.01.2023Izvor: Radio Goraždevac

Izjave političara pretvorene u tvrdnje portalaPortal Srpskog telegrafa "Republika", objavio je tekst pod naslovom "KURTI ŽELI DA ZATAŠKA RANJAVANJE SRPSKE DECE! Oglasio se Petar Petković: Incident u Zubinom Potoku izazvala petorica manipulatora!", u kojem je povezano skandiranje Petru Petkoviću u Zubinom Potoku sa protestom u Kosovskoj Mitrovici i ranjavanjem dečaka i mladića na Badnji dan u Štrpcu, te predstavljeno kao želja kosovskog premijera Aljbina Kurtija da zataška ovaj incident.

izjave-politicara-pretvorene-u-tvrdnje-portala

Foto: Radio Goraždevac

Tvrdnja pomenutog portala u samom naslovu, bez jasnog navođenja da se radi o izjavi političara - još jedan je u nizu tendencioznih naslova kada je reč o događajima na Kosovu.

Ovo je još jedan od primera kako pojedini portali bliski vlastima izjave političkih predstavnika pretvore u sopstvene tvrdnje.

Za senzacionalni naslov iskorišćena je izjava direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koji je izjavio da su „incident izazvala petorica pijanih provokatora koje je poslala opozicija da bi pomagali Kurtiju“, što se iz naslova ne može zaključiti, jer tek u drugom delu stoji da se „oglasio Petar Petković“, pa je opšti zaključak da je on reagovao na tvrdnju portala da „Kurti želi da zataška ranjavanje srpske dece“, a ne da je upravo to Petković izjavio.

Na skandiranje direktoru Kancelarije za KiM i čelnicima Srpske liste koji su bili sa njim u Zubinom Potoku i protest u Kosovskoj Mitrovici „protiv veleizdaje Aleksandra Vučića i torture, bahaćenja, nekontrolisanog bogaćenja, pretnji, ucena Srpske liste“, reagovao je Petar Petković.

On je izjavio da je činjenica da oni koji to čine - napadaju svoju državu i predsednika Aleksandra Vučića, kao i da rade za Kurtija koji takve incidente i događaje koristi za svoje medije.

Pored toga što pomenuti događaji prestavljaju jasnu poruku predstavnicima Srba na Kosovu i u Beogradu, portal "Republika" ih u svom naslovu predstavlja kao pokušaj vlasti u Prištini da zataška incident u Štrpcu.

Iako je počinilac uhapšen, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju događaje u Zubinom Potoku i Mitrovici doveo je u vezu sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, a portal "Republika" u svom naslovu pretvorila u sopstvenu tvrdnju.

Šta se tačno desilo na nalaganju Badnjaka u Zubinom Potoku?

Nalaganje Badnjaka u Zubinom Potoku obeležilo je skandiranje direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petru Petkoviću i čelnicima Srpske liste koji su bili sa njim.

Grupa meštana nekoliko minuta skandirala je protiv ovih zvaničnika, optuživši ih za izdaju i urušenu bezbednost, pre svega zbog prisustva pripadnika specijalne jedinice Kosovske policije.

Čelnici Srpske liste su okružili Petkovića i bez reakcije slušali uvrede, dok su sveštenici i vladika raško-prizrenski Teodosije bezuspešno pokušavali da umire revoltirane meštane.

Skandiranje Petkoviću i ostalima trajalo je oko osam minuta.

Protest u Kosovskoj Mitrovici

Samo dva dana nakon skandiranja Petru Petkoviću u Zubinom Poroku, održan je protest u Kosovskoj Mitrovici pod nazivom „Skup protiv veleizdaje Aleksandra Vučića i torture, bahaćenja, nekontrolisanog bogaćenja, pretnji, ucena Srpske liste“.

Tokom održavanja skupa iz mase se nekoliko puta začulo "izdaja" i "crna lista", kao i kritike na račun predsednika Srbije, čelnika Srpske liste i kosovskog premijera.
Tagovi: Netačno

Povezane vesti