Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Srbija poražena od Nemačke u finalu Svetskog prvenstva

Javnost može biti ponosna na ono što su košarkaši Srbije napravili u Manili, jer su osvojili medalju posle šest godina posta, a petu srebrnu otkad se naša zemlja takmiči pod tim imenom.
Image
Foto: twitter.com/FIBAWC

Uprkos porazu od Nemačke, srpski košarkaši su definitivno uradili nešto u šta je malo ko sem njih samih verovao – došli su do srebra na Svetskom prvenstvu i obezbedili plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Ostaje žal što odličje nije zlatno, ali mora se odati priznanje nemačkim košarkašima koji su bili bolji na parketu – 83:77 (23:26, 24:21, 22:10, 9:15).

Nažalost, krenulo je sve naopako po tim Srbije.

Čini se da “Orlovi” nisu imali onaj žar i sjaj u očima koji ih je krasio prethodne dve utakmice.

Povreda Ognjena Dobrića na početku prve četvrtine dodatno je doprinela da Srbija potpuno ispadne iz ritma i uđe u jurnjavu sa Nemačkom, koja je to i priželjkivala.

“Panceri” su neutralisali Milutinova, dosta dugo bez poena je bio Gudurić, Bogdanović nije imao uticaj na igru u onoj meri kao što je to slučaj inače i ubrzo je reprezentacija Srbije ostala bez ikakvih raspoloživih sredstava u napadu.

Kod Nemaca, Denis Šruder je meč završio sa 28 postignutih poena, dok je Franc Vagner kumovao sa 19 poena i sedam skokova.

Avramović je bio najefikasniji igrač u timu Srbije sa 21 poenom, Bogdanović je dodao 17 poena, dok je Petrušev ubacio 10 poena.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.