sport22:30, 07.01.2022Izvor: Radio Mitrovica Sever

Aleksandar Vukosavljević Mlata potpisao profesionalni ugovor sa organizacjiom “Fight Nation Championship”Aleksandar Vukosavljević Mlata, jedini profesionalni borac iz Kosovske Mitrovice, potpisao je ugovor na četiri profesionalne borbe sa hrvatskom organizacijom “Fight Nation Championship”.

aleksandar-vukosavljevic-mlata-potpisao-profesionalni-ugovor-sa-organizacjiom-fight-nation-championship

Foto: Foto: Internet

“FNC” je trenutno najbolja Evropska organizacija, a nalazi se i među boljim sportskim organizacijama u svetu, za koju je Vukosavljević ove nedelje potpisao ugovor i tako postao član ove organizacije.

Vukosavljević je državni šampion u A klasi do 77 kila u MMA kategoriji, višestruki prvak Srbije u kik-boksu, najbolji sportista Kosova i Metohije 2019/2020, osvajač medalje u Abu Dabiju i drugih priznanja.

Već marta mboriće se u oktagonu, a pripreme za borbu, kako kaže, teku odlično.

“Pripreme idu pravim putem i sve je najboljem redu. U Kosovskoj Mitrovici nemam baš najbolje uslove za pripremanje, jer nemam adekvatne sparing partnere. Što se tiče samih treninga, treniram zaista sa iskusnim trenerima i sportistima, kao što je moj trener boksa Ivan Milić. Kik-boks treniram u Kik-boks klubu “Kosovska Mitrovica” sa trenerom Milunom Milenkovićem, a što se tiče džiudžice i rvanja, imam par partnera iz MMA kluba Kosovska Mitrovica. Treninge snage će voditi Marko Živković, tako da zaista iza sebe imam jako ozbiljan tim”, kaže Vukosavljević.

Dodaje da se nada da će biti gost “American Top Team” akademije na pripremama i da će se sa njima, pored odabranih trenera, intenzivno spremati za svoje predstojeće borbe.

“Generalno, MMA je veoma širok borilački sporti i ima mnogo segmenata, kao što su stand up i parterni borilački segment. U Kosovskoj Mitrovici sam zaista izabrao najbolje moguće ljude iz borilačkog dela, iz dela bodibildinga, fitnesa, borilačke kondicije. Ivan Milić je veoma zapažen borac i profesionalni bokser, Milun Milenković, koji svoj klub vodi fenomenalno, ima čak i veliki broj svojih evropskih i svetskih šampiona, odakle sam čak i ja potekao. Tu je i Marko Živković, jedan od najboljih power lifter-a i strongmen-a na našim prostorima”, navodi Vukosavljević.

Smatra da je psihološka priprema pre meča važan segment svake borbe i poručuje da borac mora da veruje u sebe, u to što radi i da je najbolji.

“Ukoliko sami ne verujemo u sebe, onda nikada nećemo uspeti. Možemo da igramo fudbal, ili košarku, ali ovde nema igre, ovde je žestoka borba jedan na jedan, i to je samo po sebi jako ozbiljna priča”, dodaje Vukosavljević.

Novu borbu nestrpljivo očekuje, a do tada će, kako kaže, svakodnevno i naporno trenirati.

“U samom ugovoru piše da me dve povezane pobede vode u borbu za titulu, tako da očekujem dve dobre borbe, dva dobra meča, da napadnemo taj pojas, da neko iz našeg grada osvoji pojas i ostavi trag u istoriji evropskih zemalja”, kaže Vukosavljević.

Radio Mitrovica Sever 
Tagovi: Kik-boks KosovoMitrovicaSportMMA

Povezane vesti