sport14:18, 03.06.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Aleksandar Vukosavljević učesnik regionalnog MMA takmičenja "Armagedon 2"Prošlogodišnja, ujedno i prva sezona “Armagedona” ispunila je očekivanja i osvežila regionalnu MMA scenu. Priliku su dobili mladi borci, koji su u ringu pokazali šta umeju. Ove sezone, svojih “pet minuta” dočekaće neki novi momci, potencijalne regionalne MMA zvezde.

aleksandar-vukosavljevic-ucesnik-regionalnog-mma-takmicenja-armagedon-2

Foto: Privatna arhiva

Među njima je i Mitrovčanin Aleksandar “Mlata” Vukosavljević, koji će nastupiti na predstojećem “Armagedonu 2”.

U telefonskom razgovoru za Radio Kontakt Plus, Vukosavljević je otkrio da će odmeriti snage sa takmičarima u srednjoj kategoriji, do 84 kilograma.

Odlučio je da bude deo “Armagedona 2”, jer je prema njegovim rečima, to velika šansa da se afirmišu novi, mladi borci.

“To je profesionalni vid takmičenja, ono će trajati mesecima. Žreb je 26. juna, biće prenos uživo (livestream), a nedelju ili dve nakon toga ću imati meč. To je skup mladih momaka koji su najbolji u regionu, a organizatori gledaju da naprave što bolji šou i da oni postanu članovi velikih organizacija”, objašnjava Aleksandar.

Mitrovički MMA borac zna ko su njegovi potencijalni protivnici, pa radi na svojoj fizičkoj spremi i taktici za sve ono što može da ga zadesi u ringu.

Za izazove koji predstoje, priprema se u Beogradu, u MMA timu “Fight company”.

“Odgledao sam par mečeva svojih protivnika, imam tim koji je uz mene i sprema taktiku, proučavamo ih.... Treniram dva puta dnevno, a glavni trener mi je Savo Lazić (MMA borac u organizaciji KSW). Dosta profesionalnih boraca je ovde - Aleksandar Janković, Vaso Bakočević, Nemanja Nikolić, Igor Krstić, juče je na treningu bio i Darko Stošić... Odlična je ekipa, svi zajedno radimo, sparingujemo, imamo super odnos… Pripreme teku odlično, svakog dana se radi punom parom i nadam se da ću biti savršeno spreman za  takmičenje”, kaže Aleksandar.

Da bi se pripremio za takmičenje, osim maksimalne posvećenosti, potrebno je i dosta novca, što ponekad zna da bude veliki problem za lokalne sportiste, požalio se Aleksandar.

“Ima dosta poteškoća, jer sam izvan svog grada i nisam u zoni komfora. Od sponzora imam jedino ‘Soko Security’, oni su mi novčano pomogli kada sam krenuo za Beograd”, dodaje on.

Svi zainteresovani da sponzorišu Aleksandra Vukosavljevića, mogu se javiti na kontakt telefon 064 91 61 679 ili porukom u inbox na njegovom Instagram profilu.

Najbolji borac prvog "Armagedona", održanog prošle godine, nagrađen je potpisivanjem ugovora sa KSW-om, najjačom evropskom MMA organizacijom.

Šta ovogodišnji pobednik dobija - to u ovom trenutku nije poznato, jer borcima nije poslat zvaničan dopis od organizatora, kaže naš sagovornik.

Na kraju razgovora, čujemo da Aleksandar pred početak regionalnog takmičenja ima jasan cilj:

“Moj cilj je ulazak u KSW, to je moj san, tako da se nadam najboljem.”

Redakcija Kontakt Plus radija želi Aleksandru Vukosavljeviću puno uspeha na predstojećem takmičenju!

“Armagedon 2” počinje 26. juna i održava se u Zagrebu (Hrvatska).

Takmičenje organizuje “Fight Nation Championship”, hrvatska MMA organizacija sa sedištem u Zagrebu.

Boriće se po osam najboljih regionalnih boraca, u perolakoj (do 66 kg), lakoj (do 70 kg), velter (do 77kg), srednjoj (do 84kg), poluteškoj (do 93kg) i teškoj kategoriji (do 120kg).


Tagovi: MitrovicaMMA