vesti13:21, 04.10.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Do kraja godine početak izgradnje stadiona, mosta kod Dudinog krša i aneksa vrtićaPočetak realizacije projekata izgradnje stadiona, mosta preko Ibra na lokaciji Dudin krš i aneksa Predškolske ustanove “Danica Jaramaz” u Kosovskoj Mitrovici, očekuje se do kraja godine. Ukupna vrednost projekata je 250 miliona dinara.

do-kraja-godine-pocetak-izgradnje-stadiona-mosta-kod-dudinog-krsa-i-aneksa-vrtica

Foto: Radio Kontakt Plus

Aleksandar Sprić, predsednik Privremenog opštinskog organa, podsetio je da su sva tri projekta deo prvog paketa u okviru mera Vlade Srbije za pomoć KiM. 

Vrednost projekta izgradnje fudbalskog kompleksa je 155.734.922 dinara, aneksa dečjeg obdaništa 18.256.875 dinara i izgradnje novog mosta preko reke Ibar na lokaciji Dudin krš 66.012.876 dinara. 

U pitanju su tri značajna projekta i između ostalog, na ovaj način, država Srbija pokazuje odlučnost u poboljšanju životnih uslova građana, istakao je Spirić. 

Predstavljajući projekat izgradnje novog stadiona, Spirić je rekao da će ispunjavati sve osnovne standarde, a kapacitet će biti 3.826 mesta za sedenje.

Izgradnja stadiona planirana je u neposrednoj blizini novog Sportskog centra Kosovska Mitrovica.

“Verujemo da će Kosovska Mitrovica ugosti ne samo domaće, već i inostrane klubove. Ne smemo da dozvolimo uplitanje politike ni u jedan segment sporta. Verujemo da će ovaj stadion okupljati ljubitelje sporta, a radićemo i na omasovljavanju ne samo fudbala, već svih posrtova u našem gradu,” - podvukao je Spirić.

Projekat izgradnje mosta preko Ibra na lokaciji Dudin krš, takođe je veoma značajan za komunikaciju i veze sa magistralnim putem Priština - Raška, kazao je Spirić i ukazao da će na taj način biti olakšan saobraćaj prema Zvečanu.

Izgradnja aneksa glavne zgrade dečjeg obdaništa počinje uskoro.

Predsednik Privremenog opštinskog organa je ukazao na to da će realizacija ovih projekata podsticati i ekonomski razvoj.

“Ovi infrastrukturni projekti su značajni i zato što omogućavaju nova radna mesta i nove investicije, a svakako da će se na ovaj način raditi na ojačavanju i ekonomskog razvoja, uključujući i mala i srednja preduzeća i privrednike koji će, svako u svom domenu, shodno potrebama, kroz građevinske i ostale delove biti uključeni i maksimalno nagažovani u cilju što brže realizacije ovih projekata,” - naglasio je Spirić, zahvalivši državi Srbiji koja, kako je rekao, misli na svoj narod.

Spirić je istakao i da se sledeće godine nastavlja sa rešavanjem stambenog pitanja za mlade bračne parove i socijalno ugrožena lica u našem gradu.

Pored nedavno završenog konkursa za dodelu 82 stambene jedinice, Spirić je rekao da imaju obećanje da će se naredne godine graditi osam novih zgrada.


Tagovi: MitrovicaAleksandar Spirić

Najnovije

11:04, 20.03.2020


Rezultati Uživo

livescore