sport11:15 | 31.12.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Finale Novogodišnjeg turnira: Sportski duh i humanost na delu„Novogodišnji turnir srpskih opština u malom fudbalu“ završen je sinoć odigravanjem finalnih utakmica i proglašenjem pobednika u Hali sportova u Kosovskoj Mitrovici.

finale-novogodisnjeg-turnira-sportski-duh-i-humanost-na-delu

Foto: Radio Kontakt Plus

U kategoriji kadeta prvo mesto je osvojila ekipa „Kombinat Vrbas“, drugo „Sveta Srbija Pasjane“ i treće „Restoran Grej“. Za najboljeg igrača u kategoriji kadeta proglašen je Nikša Delibašić, dok je Stefan Vukašinović proglašen za najboljeg golmana.

U kategoriji seniora prvo mesto je osvojila ekipa „Restoran Knez“ koja je u finalnoj utakmici savladala ekipu „Opština Gnjilane“ rezultatom 3:0. Treće mesto osvojila je ekipa „Opština Leposavić“. Aleksandar Stanić najbolji je golman, a Đorđe Kasalović najbolji igrač među seniorima.

Đorđe je rekao da se uvek rado odaziva pozivima prijatelja da učestvuje na turnirima na Kosovu i Metohiji.

„Mnogo mi je drago što je ovaj turnir organizovan ovde, u Kosovskoj Mitrovici, pogotovo u ovakvoj situaciji, kada znamo kakve pritiske trpimo. Drago mi je što su se okupili ovako, celo Kosovo i Metohija na jednom mestu. Ovo je jedinstven događaj, da se svi družimo i budemo braća. Želim da se ovaj turnir održava i narednih godina“, istakao je.

Ekipa „Restoran Grej“ savladala je ekipu „Opština Kosovo Polje“, u finalnoj utakmici kategorije veterana, rezultatom 3:1. Treće mesto izborila je ekipa „Opština Leposavić“. Za najboljeg igrača-veterana proglašen je Miki Dedić, a za najboljeg golmana Vladan Radovanović.

Igor Uljarević, predsednik Fudbalskog saveza Kosova i Metohije, istakao je značaj ponovnog održavanja turnira u malom fudbalu nakon 20 godina. 

„Ideja je bila da, organizovanjem ovog „Novogodišnjeg turnira srpskih opština u malom fudbalu”, pozovemo sve ekipe koje žive na teritoriji Kosova i Metohije. Da se skupimo, da možemo da popričamo, naravno kroz fudbal, jer to je glavna stvar. Svakog dana od četiri do deset su igrane utakmice. Hala je bila uvek puna, što mi je izuzetno drago. Ljudi su puni utisaka”, rekao je Uljarević.

Pobednici turnira u seniorskoj kategoriji osvojili su 200.000 dinara, u veteranskoj 125.000 a u kadetskoj 50.000 dinara.

Pored sportskog i takmičarskog duha, organizatori, učesnici i posetioci turnira pokazali su i humanost na delu. Na ulazu u halu bile su postavljene kutije gde se novac sakupljao za kupovinu slušnog aparata dečaku Dušanu Laziću koji je prisustvovao sinoćnim finalnim utakmicama.

Osim toga ekipa veterana „Restoran Grej“, kao i kadetske ekipe „Kombinat Vrbas“, „Sveta Srbija Pasjane“ i „Restoran Grej“, svoje novčane nagrade, što je ukupno negde oko 200 hiljada dinara, preusmeriće u humanitarne svrhe.

Turnir je trajao 21 dan, učestvovalo je preko 650 igrača i 65 prijavljenih ekipa. U Hali sportova u Kosovskoj Mitrovici odigrano je preko 50 utakmica.

Četiri opštine sa severa Kosova, koje su ujedno i organizatori turnira, dobile su priznanja i plakete, kao i institucije, privrednici i zaslužni pojedinci koji su pomogli održavanje turnira.

Tagovi: MitrovicaSport

Povezane vesti